www.car.cz
 

Valaška : Jan Kopecký vybojoval bronz pro vůz Škoda Fabia Kit Car
     10.4.2007 08:26 - tisková zpráva


 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V RALLYE

Valašská rally, Česká republika

 

Sobota, 7.dubna 2007, Valašské Meziříčí

 

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se s vozem Škoda Fabia Kit Car týmu Impromat Motorsport zúčastnila úvodního podniku Mistrovství České republiky v rallye. Jan s Filipem, kteří startují v Mistrovství světa v rallye s vozem Škoda Fabia WRC Czech Rally Teamu Kopecký, podali na Valašsku výborný výkon a z Valašského Meziříčí, centra Valašské rally, si odvážejí

bronzovou příčku.

 

Úvodní etapa zavedla posádky v páteční podvečer na technické rychlostní zkoušky do okolí Valašského Meziříčí, jejichž náročnost zvyšovala přicházející noc. Rychlostní testy zahalené do tmy kladly zvýšené nároky na rozpis jednotlivých posádek a Jan Kopecký s Filipem Schovánkem si vedli v páteční etapě impozantně. Ve dvou ze čtyř rychlostních zkoušek nenašli přemožitele a etapu uzavírali nečekaně na vedoucí pozici s téměř půlminutovým náskokem na druhou posádku v pořadí.

 

Vzhledem k charakteru rychlostních zkoušek sobotní etapy a především skutečnosti, že sobotní etapu posádky absolvovaly za denního světla, byla vysoká pravděpodobnost hraničící s jistotou, www.shepdec.com že Jan Kopecký s vozem kategorie Kit Car neodolá útoku dvou pronásledovatelů pilotující vozy nejvyšší specifikace WRC.

 

Jan Kopecký a Filip Schovánek svým startem ve Valašské rally prokázali konkurenceschopnost vozu Škoda Fabia Kit Car a vybojované třetí místo je pochopitelně výrazným oceněním techniků a mechaniků týmu Impromat Motorsport, který soutěžní vůz značky Škoda připravuje.

 

„Jsem rád, že mohu reprezentovat značku Škoda ve světě i v České republice, proto jsem po obdržení nabídky ze strany pana Vlastimila Brůzla z týmu Impromat Motorsport na účast ve Valašské rally s vozem Škoda Fabia Kit Car neváhal ani chvíli. Na start před českými fanoušky s vozem Škoda jsem se nesmírně těšil, i když jsme předchozí víkend s vozem Škoda Fabia WRC startovali ve světové Portugalské rallye.

 

Po příletu z Portugalska jsme se s Filipem přesunuli do dějiště Valašské rally, abychom absolvovali test připraveného vozu Škoda Fabia Kit Car. S vozem jsem absolvoval patnáctikilometrový test a byl jsem velmi spokojen především s průběhem točícího momentu motoru a zlepšenými jízdními vlastnostmi. Vývoj vozu Škoda Fabia Kit Car se nezastavil a posun oproti loňskému roku je velmi znatelný.

 

Tcartier replica watches ým Impromat Motorsport pod vedením Vlastimila Brůzla vyvinul skutečný soutěžní automobil, který je velmi vhodnou volbou hlavně pro mladé piloty. Z ovládání tohoto vozu jsem měl velmi dobrý pocit a především na asfaltových rychlostních zkouškách je jeho řízení podstatně atraktivnější než u produkčního auta.

 

Pochopitelně jsem byl potěšen nečekaným vítězstvím v páteční etapě, neboť na startu soutěže byly i dva vozy specifikace WRC. Spolupráce s Filipem fungovala tradičně výborně a v nočních rychlostních zkouškách jsme se snažili na technických rychlostních zkouškách využít našeho rozpisu ke kvalitním časům.

 

Před startem druhé etapy jsme ovšem očekávali, že vozům specifikace WRC stačit nemůžeme, neboť rychlostní zkoušky byly méně náročné a především za denního světla je vliv rozpisu na dosažený čas podstatně menší.

 

S výsledkem jsem samozřejmě maximálně spokojený a závod jsem si ohromně užíval,“ řekl v cíli Valašské Rally pilot Jan Kopecký.

www.CzechRallyTeam.com

 

 

Výsledky Valašské rally 2007:

 

1. Trněný Karel / Pritzl Václav                         Škoda Octavia WRC 1:08:10.7

2. Flídr Leoš / Ehl Bohumil                               Škoda Octavia WRC +0:04.4

3. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP               Škoda Fabia Kit Car +1:18.0

4. Peták Josef / Joska Libor                            Renault Clio S1600 +2:47.7

5. Volf Jiří / Rajnoha František                         Mitsubishi Lancer EVO VIII +3:29.8

6. Cais Miroslav / Ondrejčík Pavel                    Mitsubishi Lancer EVO IX +3:44.8

 

 


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose