www.car.cz
 

Úspěšný začátek sezóny se povedl Janu Halalovi v Okříškách
     10.4.2007 12:02 - tisková zpráva


Velice úspěšný vstup do sezóny 2007 se povedl dvojici z Hrádku nad Nisou Janu Halalovi a Daliboru Štěpánovi, kteří vybojovali vítězství ve třídě A7 při Rally Vysočina Okříšky.  Předcházela tomu důkladná příprava.

 

Do Okříšek jsme odjeli s Focusem, který přes zimu prodělal další možné úpravy a vylepšení, řešili jsme zejména výkon motoru včetně elektroniky a další v rámci povolených úprav.

Těsně před odjezdem se velice zhoršilo počasí, na Vysočině napadlo, podobně jako na podzim na poslední soutěži ve Vsetíně, značné množství sněhu, a tak do poslední chvíle nebylo jasné, na čem se vůbec pojede. Pro krajní případ jsme měli připraveno i zimní ( bohužel nezávodní obutí ), které ale nakonec i přes nepřízeň počasí nebylo třeba,“ říká jezdec.

 

Ani samotná soutěž nebyla procházka růžovým sadem. Jak hodnotíš konkurenci, umístění a celkový výsledek v Okříškách?

 

Celý závod pršelo, tvořily se kaluže a bylo značné množství vytahaného bláta. Našim přáním bylo samozřejmě dojet co nejlépe. Třída A7, ve které startujeme, byla na Vysočině slabě obsazená, a tak byl v plánu slušný výsledek i v absolutním pořadí, ale hlavně jsme nechtěli poškodit auto. Závod jsme rozjeli opatrně a postupně, jak jsem si zvykal na mokro a bláto, jsme zrychlovali.

 

Erzety byly velice rychlé, a i vzhledem k počasí daleko více vyhovovaly výkonným vozům a čtyřkolkám. Dojeli jsme bez technických problémů až do cíle, auto fungovalo a  výsledek byl na první soutěž v sezoně uspokojivý. Vyhráli jsme třídu A7 a celkově skončili na 23.místě absolutního pořadí.“

 

Na vašem výsledku se bezpochyby podíleli i další.

„Dík patří samozřejmě i našim mechanikům a sponzorům, zejména pak firmě Thermica Liberec, bez jejichž pomoci bychom v Okříškách ani neodstartovali.“

 

První soutěž je za námi, jaké plány chystáš na letošní sezónu?

„Nyní se chystáme na domácí Rally Lužické Hory, kde bychom chtěli uspět ještě lépe, ale jak se říká - doma je to rozhodně těžší. O tom jsme se přesvědčili vloni, kdy nás zradila technika.

 

Pro letošní rok plánujeme odjet celý seriál M ČR ve sprintrally, což je sedm závodů a dále asi jednu až dvě dvoudenní rally v M ČR. Zvažujeme i start na Rally Bohemia. Na konci sezóny máme v plánu jako bonbónek odjet druhou soutěž započítávanou do Lužického poháru - Laussitz rally v Německu, která je součástí Mistrovství Německa a která se celá pojede na šotolině.“

 

Podle posledních informací se budete věnovat i vylepšení techniky.

„V průběhu sezóny chystáme dokončit pro náš vůz Ford Focus zbrusu nový motor, který jak doufáme, bude ještě lepší než stávající, a doveze nás ještě k lepším výsledkům, než před nedávnem v Okříškách“.  

 

                                                                                  Pavel Vydra

 


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose