www.car.cz
 

Železná tyč ukončila valašský debut Pavlů Stráského a Kacerovského
     10.4.2007 19:35 - tisková zpráva


Výletem mimo trať zaviněným defektem pneumatiky skončila premiéra Škoda 130 LR Pavla Stráského na Valašské rally. Po několika dobrých časech z páteční etapy odstupovala posádka Stráský – Kacerovský ze slibného pátého místa mezi historiky.

 

Do soutěže vstoupila netřebicko-českokrumlovská posádka Pavlů Stráského a Kacerovského pátým nejrychlejším časem na náročné rychlostní zkoušce Santov, když se před ně dostaly jen silné dvoulitrové stroje Tichého, Jirátka a škodovky Trinera a Hejhala. Výsledek byl pro nás velkým překvapením, protože asi v půlce erzety přestalo auto jet. Při zařazeném čtvrtém a pátém rychlostním stupni se nemohlo dostat do otáček, několikrát se v zatáčce dokonce i zadusilo. Při výjezdu na Santov už ale karburátory začaly zase fungovat… Vstup do soutěže to pro nás byl extrémně těžký. Náročnější rychlostku na začátek sezóny nám pořadatelé snad ani nemohli vybrat,“ popisoval úvod Valašské rally jezdec Pavel Stráský.

 

Technickou a členitou ´Bystřičku´ vystřídal měřený úsek ze Zámrsků do Kladerub. Necelých pět kilometrů dlouhá erzeta však Stráskému vyšla skvěle! ´Elera´ VSV rallye teamu prolétla cílovou fotobuňkou jako druhý nejrychlejší vůz značky Škoda (lépe zajel jen velezkušený Emil Triner) a zaznamenala opět pátý čas absolutně. Po servisní přestávce následoval druhý průjezd RZ Santov, tentokrát již za úplné tmy. Stráskému s Kacerovským se oproti RZ 1 podařilo zrychlit o 3,4 sekundy, rychlejší ale byla i konkurence na škodovkách.  O tom, že naší posádce sedla především rychlostní zkouška Kelč, svědčil čas z jejího druhého průjezdu.

 

I přes to, že naše auto má maximálku kolem 140 kilometrů za hodinu, jsme na této velmi rychlé erzetě dojeli čtvrtí za Tichým, Trinerem a Hlouškem. S chováním auta i s naší vzájemnou spoluprací jsem byl dnes maximálně spokojen!“ liboval si po první etapě průběžně pátý ´historik´ Stráský.

 

Dneska jsme si ověřili, že konkurenci dokážeme sekundovat. Emil Triner s Petrem Hejhalem jsou ale mnohem zkušenější a vyjetější, takže z jejich skvělých časů si hlavu nelámeme. Zítra za světla se budeme postupně učit, poznávat možnosti auta, zvykat si na nový rozpis a pokusíme se samozřejmě i zrychlit,“ popsal první etapu ze svého pohledu spolujezdec Pavel Kacerovský.

 

Z velkých sobotních plánů však hodně rychle sešlo. Necelých deset kilometrů po startu RZ Lešná se nám při prudkém pravém odbočení z hlavní silnice ve vesnici Poruba vyzula levá zadní guma. Na následující rovince a v levé jedna přes horizont se auto chovalo jako by nic a do další pravé tři na štěrku jsme přijeli úplně normálně. Defekt ale o sobě dal vědět až tam! Předběhl nás zadek, o půl metru jsme minuli betonový sloup, strom a jezdcovým bokem narazili do železné tyčky.

 

Auto dostalo ránu na sloupek za přední kolo, promáčkly se dveře a při dopadu zpět na kola padlo na betonové usazení té tyče, které jsme i s ní vyrvali ze země. Tím se navíc vyvalil kus podlahy na řidičově straně. Možná by to i jelo, ale nevěděli jsme, zda není něco s nápravou nebo jestli se neporušilo vedení trubek pod autem. Proto jsme to raději zabalili,“ vylíčil smolný konec účinkování na Valašce mitfára Pavel Kacerovský.

 

„Je to hrozná škoda. Těšili jsme se na Odry a Helfštýn, až si tam pěkně zazávodíme. Ale bohužel… Auto už je odstrojené, nové díly máme objednané a teď nás ještě čeká pár dní práce. Rádi bychom ale poděkovali všem fanouškům, kteří nám u trati mávali a doma drželi palce. S několika z nich jsme se potkali na Valašce i osobně a jejich slova nám dala chuť do dalších soutěží,“ vysekl poklonu všem příznivcům jezdec.

 

Jelikož potenciální sponzor nedodržel termíny svých závazků, kvůli momentálnímu nedostatku finančních prostředků definitivně padá účast Pavla Stráského v Hustopečích. Nyní se tak VSV rallye team pilně připravuje na vrchol sezóny, domácí 35. Rallye Český Krumlov. O připravovaných akcích spojených se startem na Krumlově vás, naše fanoušky, budeme včas informovat.

 

 

VSV rallye team


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose