www.car.cz
 

Vojtěch Štajf připraven k reprezentačnímu startu v Púchově
     11.4.2007 09:38 - tisková zpráva


Přestávku mezi Rallye Šumava a Rallye Matador vyplnil Vojtěch Štajf příjemným i užitečným způsobem. Tou nejpříjemnější a nejradostnější událostí bylo narození dcerky Matyldy, z níž mají oba rodičové velkou radost. Vojtu pak potěšilo i prodloužení reprezentační smlouvy na letošní rok a také ocenění jeho publikační činnosti udělením titulu Motoristický novinář roku 2006 vyhlašovaným ÚAMK. Užitečným pak byl úspěšný dvoudenní test mířící k doladění auta před Matador Rallye a Rallye Český Krumlov.

Skončila dvouměsíční přestávka a naplno se rozjíždí jarní sezona, do které vstupuje tým Subaru ČR – Deník Blesk hned s několika změnami, které se promítnou, jak všichni věří, do zlepšených výsledků. Výraznou vzpruhou pro Vojtěcha Štajfa bude jistě prvorozená dcera Matylda a také další týmová posila bude ženského rodu. Při zahraničních startech vystřídá Jiřího Černocha na sedadle spolujezdce Petra Lesniaková. Svou premiéru si odbude již tento týden na Matador Rallye ve slovenském Púchově.

Letos nás čeká náročný program s množstvím soutěží doma i v zahraničí. Chtěl jsem proto trochu ulevit Jiřímu Černochovi, který je i tak velmi pracovně vytížený, protože je úspěšný restauratér a domluvil jsem se s Petrou Lesniakovou. Petra za Jiřího zaskočí při startech mimo republiku. Na spolupráci s Petrou se těším a věřím, že bude bezproblémová.

Můj rozpis Petra dokonale zná, vždyť loni jsme spolu dvakrát absolvovali shakedown před Barum rallye, odtrénovali jsme na Waldviertel a letos mi jela spolu s Vladimírem Zelinkou jako špion při Jaenneru a na Šumavě. Budu tak mít k dispozici dva kvalitní a vzájemně zastupitelné spolujezdce, což považuji pro splnění reprezentačních cílů za nezbytné,“ odhalil důvody změny na místě spolujezdce pilot vozu Subaru Impreza STI N12, se kterým bude i v letošním roce startovat v reprezentační sestavě Czech National Subaru Teamu.

Startu na blížící se Matador rallye předcházel rozsáhlý dvoudenní test v Bělé pod Bezdězem, zaměřený na doladění podvozku, testování nejnovějších typů pneumatik a rozcvičení se po závodní pauze. Na své si přišli i někteří zástupci partnerů týmu Subaru ČR – Deník Blesk, kteří na vlastní kůži okusili jízdu v plném tempu.

Oproti našemu poslednímu startu je na autě mnoho změn a proto jsme obětovali dvěstě testovacích kilometrů a věnovali je vyladění podvozku a funkce mezinápravového diferenciálu, který nově využívá čidlo pod volantem. Bylo proto potřeba tomu přizpůsobit naše programy. Největší čas jsme strávili i testováním pneumatik. Zastoupení firmy Pirelli nám poskytlo novou osmnáctipalcovou pneumatiku na asfalt, zkoušeli jsme i nové pneu Matador a také Michelin. Vše v rozměru 18“.

K testu jsme přistoupili profesionálně, proto byli přítomni i inženýři Matador Motorsport a my jsme mohli detailně porovnat to nejnovější, co je v současné době v tomto rozměru na trhu k dispozici. Naše další práce mířila k nastavení nově použitých tlumičů Reiger, které nahradily dosavadní Proflexy. Test probíhal dva dny a jezdili jsme od rána do večera. Každý ujetý kilometr samozřejmě stojí nemalé peníze, ale považuji je za dobrou investici, protože vedle nastavení a otestování auta, které po celou dobu fungovalo na jedničku a vydrželo tento zátěžový test bez problémů, jsem se i já se před Púchovem za volantem pořádně rozcvičil.

K soutěžím které budou následovat, tedy Matador rallye a Český Krumlov, hledím proto s optimismem a těším se, jak si naše poznatky v praxi ověříme, protože chceme uspět co nejlépe,“ uzavřel Vojtěch Štajf, vicemistr České republiky v rallye z roku 2006 a současně držitel titulu Motoristický novinář roku 2006.

Milan Hauer, media team


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose