www.car.cz
 

Michal Dolák při premiéře v Barceloně bodoval i přes technické problémy
     13.4.2007 09:59 - tisková zpráva


Dolák dovezl z Barcelony první body

Michal Dolák z CarDo Racing Teamu se během prvního dubnového víkendu zúčastnil ve španělské Barcelóně svých premiérových závodů tahačů, ve kterých poprvé bojoval o body ve FIA European Truck Racing Cupu.

Hned v sobotním kvalifikačním závodě to zkoušel mezi první osmičkou jezdců, ale pak po drobné kolizi skončil na jedenáctém místě. V následném pohárovém závodě zaútočil na bodované příčky a to se mu podařilo, když v cíli skočil na 10. místě.

Průběh nedělních závodů byl obdobný - kvalifikace, kolize a nakonec 12. místo. V pohárovém závodě si ale opět s chutí zazávodil a z dvanácté startovní pozice se probil na 10. místo v cíli a tak opět bodoval, když za sebou nechal Francouze Lacheze i známého Portugalce Eduarda Rodrigueze.

"V prvních závodech jsme měli bohužel technické problémy s diferenciálem, které měly za následek to, že se truck hlavně v zatáčkách choval jinak, než bychom si představovali. Závadu jsme se snažili opravit už v průběhu závodů v Barceloně.

Myslím, že dvojnásobné desáté místo mezi 24 jezdci z celé Evropy je při premiéře mladého jezdce jednoznačným úspěchem a poskytuje velmi nadějné vyhlídky i do příštích závodů.", řekl po návratu do České republiky technický manažer týmu Roman Seidl.

 

 

www.csms.cz


 
 
Fotogalerie:   Komvet Racing Team se svojí novinkou na Brněnském drakovi 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose