www.car.cz
 

Hustopeče 2007 – přihlášen je také Jan Kopecký a Roman Odložilík
     13.4.2007 10:25 - Pavel Jelínek


3. AGROTEC IVECO rally 2007 se pojede již za týden ve dnech 20. a 21. dubna a bude součástí nově vypsaného šestidílného mistrovství republiky v rally. Uzávěrka přihlášek vypršela ve středu 11. dubna,  přičemž pořadatele velmi  potěšila přihláška světovými starty ostřílené posádky Jan Kopecký Filip Schovánek, která bude jistě velkým tahákem pro mnohé fanoušky rallye.

 

Počet přihlášených se přehoupl přes osm desítek posádek. Mezi prvními byl v seznamu přihlášených obhájce prvenství a úřadující mistr jednodenních sprintů Josef Semerád, který ovšem v úvodník podniku tuzemského šampionátu v rallye, jehož jsou Hustopeče  druhým dílem, havaroval a dosti poškodil svůj vůz. Fandům i pořadatelům nyní nezbývá než věřit, že se týmu podaří vůz včas opravit.

 

Největšími lákadly jistě jsou dva vozy WRC, v obou  případech Octávie WRC. Přijedou s nimi Leoš Flídr a Karel Trněný. Na Valašské rallye je v cíli dělily čtyři sekundy a podobně vyrovnaný  souboj lze očekávat i  mezi vinohrady na jihu Moravy. Navíc se ve startovní listině objevila i posádka, která má nejnabitější  program ze všech tuzemských posádek. A také nejprestižnější. Mezi  světovými starty si na domácí závod, který jim může  aspoň trochu  připomínat Německou rallye, „odskočí“ Jan Kopecký a Filip Schovánek. Nepojedou ale se svým WRCéčkem, ale s vozem  Škoda Fabia KIT CAR, který ovšem dokáže být také velmi rychlý. Připomeňme, že na velikonoční Valašské rally Kopecký po pátku dokonce  vedl absolutní klasifikaci i před  vozy  WRC. A nově vyladěná Fabia zde zanechala nejlepší  dojem. Mimochodem, se stejným vozem se představí ještě zlínský Vlastimil Brůzl, jehož  firma tyto vozy připravuje a vyvíjí.

 

Těsně před Kopeckého přihláškou pořadatelé  přijali přihlášku další zajímavé posádky, byť jezdec je v automobilových soutěžích   začátečníkem a má za sebou teprve tři starty. Jedná se o Martina Hudce, dosud hlavně endurového jezdce, kterého kromě motorek láká i právě rallye. „Zatím jsou u mě na prvním místě motocykly. Pokud bude zdraví a fyzička, tak pojedu i nadále enduro. Letos pojedu Přebor ČR v enduru, tři závody Mistrovství Evropy v enduru a nějaké závody na Slovensku a samozřejmě se budu snažit dostat na Mezinárodní Šestidenní, která se letos jede v Chile. Co se týká aut, tak by jsme se měli objevit v Hustopečích, poté na Lužických horách a dále, co nám čas a finance dovolí,“ zmínil třebíčský jezdec.

 

Přijede i vloni Semerádův největší soupeř Vladimír Barvík ze Zlína rovněž s EVO devítkou a to se zcela nově postavenou a právě v těchto dnech  dokončenou. Totéž pak platí i o téměř domácím Jiřím Volfovi z Brna, který  ohlašuje start také s novou vlastní EVO devítkou. „Já jsem se chtěl na Valašce hlavně rozjet a získat nějaké body, abych dobře vstoupil do sezony. Vůbec jsem si nemyslel, že bychom mohli držet krok s nejrychlejšími kluky s pévéčky, kteří už navíc byli většinou rozjetí z předchozích závodů. Postupně jsme ale zrychlovali a posunovali se vpřed, zatímco někteří z našich rivalů měli smůlu. Samozřejmě, že ani ve dvoudenních soutěžích nemůže člověk jet pomalu, ale je potřeba více taktizovat,“ rozpovídal se Volf po úspěšné Valašce.

 

Jirka Volf navíc vyhrál enka i silně obsazenou třídu N4 na Valašce a celkově dojel pátý za dvěma vozy WRC a Kopeckým a Petákem. Takže, mimochodem, nejrychlejší  pětice z Valašska se sejde také v Hustopečích !! A nejen ona. Jen ( kromě WRC) nejsilnějších vozů skupiny N4 přijede více než  dvacet, čili čtvrtina startovního pole.

 

Domácí Martin Rada, který je zároveň hlavním pořadatelem akce, pojede se svoji rudou Alfou Romeo 147, ale již před startem  přišel o  tradičního soupeře ve třídě N3 v podobně Jana Vaňáče a jeho Peugeotu 206 RC. Ten z vozu totiž o velikonocích  udělal šrot a musel svoji přihlášku stáhnout. Nicméně Radu místo něj budou chtít prohnat třeba  velmi rychlý Egon Smékal s Hondou Civic nebo kroměřížský Petr Zedník, který je  tentokrát přihlášen s Renaultem Clio

 

Zajímavostí je také start poloviny úřadující mistrovské posádky Pech Uhel, když Petr Uhel bude navigovat Petra Hubáčka. Jméno  Pech se ovšem ve startovní listině také objevuje, ale jedná se o Jiřího, navigátora Zdeňka Vlčka. Hustopečské soutěže se zúčastní i tým  světově ostříleného Pavla Valouška, v jehož barvách pojede Jan Sýkora.

 

Vypsána je také kategorie historiků, kde by měla vládnout favorizovaná trojice historických vozů Opel Kadet coupe v jezdeckém složení - Zdeněk Tichý, Lubomír Tenkl a Ctirad Hájek. Za zmínku jistě stojí také oblíbený Emil Triner a jeho  stotřicítka, který na Valašsku dojel do cíle jako nejrychlejší historik a jednadvacátý z pětačtyřiceti vozidel v cíli. Ještě mnohem více o konkurenci pak napoví pohled do seznamu přihlášených, který je k dispozici mimochodem na oficiálních stránkách soutěže, tedy na http://www.AGROTECautoklub.cz/. Podle nejnovějších informací pak Josef Semerád  potvrdil svoji  účast a Hustopeče pojede.

 

Dodatek PJ : A podle zcela nejčerstvějších  informací se po uzávěrce  přihlášil také Roman Odložilílk, jeden z  vítězů hustopečské soutěže.Také on si na Valašce  vedl slušně, ale poté havaroval a jeho naděje skončily.

 

Servisní zóna bude také letos umístěna do rozsáhlého areálu v Zaječí, kde nejsou žádné prostorové problémy. Navíc zde bude také ředitelství a cíl první a start druhé  etapy. Pro diváky bude tato zóna přístupná zdarma, stejně jako celá soutěž. Celá 3. AGROTEC IVECO rally 2007 nabídne 10 připravených RZ o délce 125,31 km. Start bude ve večerních hodinách již v pátek  20. dubna a hlavní dávka rychlostních zkoušek je naplánována na sobotu 21. dubna 2007.

 

Tisková zpráva III. AGROTEC IVECO RALLY 2007 č. 10

V Brně 12. dubna 2007

 

Pavel Jelínek

mediaservis

732 223456

 

Hlavní partneři akce:

 generální sponzor: AGROTEC a.s. Hustopeče,

 hlavní sponzor :     IVECO ČR Praha

Oficiální stránky: http://www.AGROTECautoklub.cz/

                               http://www.AGROTEC.cz/

 

Kalendář Mistrovství české republiky 2007

6.-7. 4.            Valašská rally

20.- 21. 4.       Rally Hustopeče

25.-26. 5.        Rally Hradec Králové

3.-4. 8.            Rally Pelhřimov

7. - 8. 9.          Rally Vyškov

12.-13. 10.      Rally Vsetín


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose