www.car.cz
 

Libor Šašek ovládl třídu SA1 ve volném poháru ve Švihově
     18.4.2007 05:37 - tisková zpráva


O velikonočním víkendu se na startu úvodního podniku volného poháru objevil také talentovaný západočeský pilot Libor Šašek. Tradičně startoval se Škodou Felicii, tentokrát pod hlavičkou EKOOL RALLY TEAMu.

 

Jedním z mnoha jezdců, který využil velikonočního závodění byl i Libor Šašek.

„Ke startu v tomto závodě jsme se rozhodli především kvůli domácímu prostředí a novým, převážně místním sponzorům. Zároveň došlo ke změně naší už okoukané žluté barvy felicie za, již delší dobu vysněný, decentní bílý design,“ vysvětlil Libor důvod svého startu i změnu barev.

V úvodní, švihovské etapě, obsadila posádka Libor Šašek – Pavel Matuška páté místo v absolutním pořadí a suverénně zvítězila ve třídě SA1. V neděli v okolí Starého Smolivce usedl na „horké“ sedadlo Liborův tradiční mitfára Stanislav Viktora. Bylo z toho šesté místo absolutně a opět vítězství ve třídě SA1.

 

„Švihovská erzeta byla podle mne úžasně technická, přičemž si zachovala kouzlo rychlosti. Byl to velice příjemný poměr. Na Smolivec a jeho méně technickou trať jsem bohužel zaslechl i negativní reakce. Pro nás byl každý den samostatným závodem. Rozhodující byla možnost opět sedět v závodním autě. Přiznávám, že po takových kontrastech jsem si uvědomil, že nám nedělají problémy rychlé průjezdy na šestku a v případě občasné delší rovinky si alespoň trochu popovídáme,“ dodává s nadhledem jezdec.

 

„Faktem ale je, že nám oba dny doslova sedly. Standa říká, že to krásné počasí bylo pro mě ideální. Něco na tom asi bude. Opravdu mám rád jízdu, kdy se auto dobře ovládá a mohu v klidu hledat onu pomyslnou hranici. Litovat můžeme pouze malé konkurence, ale přesto nás vítězství ve třídě i absolutní pořadí velice těší,“ je Libor spokojen se svým druhým letošním vystoupením.

Nyní čeká Libora a jeho tým práce na repasi a zvýšení konkurenceschopnosti felicie.

 

„Plány do dalšího průběhu letošní sezóny jsou zatím nejasné. Vše se bude odvíjet od technického vybavení našeho vozu, jehož vylepšení nás teprve čeká. Chtěli bychom zapracovat především na motoru. Konkurence na velkých závodech je obrovská a po zdrcující Šumavě nechceme nic ponechat náhodě. Jisté je, že bychom se po loňských zkušenostech chtěli soustředit především na starty v MMČR. Velký otazník zatím visí nad Krumlovem. Budeme se snažit a doufat,“ nastínil mladý pilot své nejbližší soutěžácké plány.

 

 

 

 


 Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz

Tisková informace EKOOL RALLY TEAM


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose