www.car.cz
 

Do startu okruhové sezóny a Jarní ceny Brna zbývá jediný týden !!
     22.4.2007 10:51 - tisková zpráva


JARNÍ CENA BRNA SE BLÍŽÍ!

Mezinárodní mistrovství ČR automobilů
Poslední dubnový víkend na brněnském Automotodromu bude patřit automobilovým závodům. Pod názvem Jarní cena Brna se zde uskuteční první podnik Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů na okruzích.

Po zimní přestávce se mohou motorističtí fanoušci těšit na závody Divizí 3 a 4. Vozy splňující pravidla Divize 4 se již tradičně představí nejen v závodě na 10 kol zvaném Sprint, ale rovněž ve Vytrvalostním závodě o délce trvání 3 hodiny. O tom, že během víkendu se rozhodně bude na co dívat, svědčí doslova našlapané startovní listiny podniku.

Oproti loňské sezóně, která se nesla v duchu neporazitelnosti Antonína Charouze s Mercedesem,  mohou letos návštěvníci okruhu očekávat více vyrovnaných soubojů. O zpestření závodů Divize 4 by se měl postarat Milan Maděryč se svým novým vozem Audi A4 v provedení DTM.

 

Doplňkové závody
BMW 1 Challenge
Závod zcela totožných továrně vyrobených vozů BMW 130i, které si jezdci mohou na jednotlivé závody pronajmout od promotéra. Parametry všech vozů: čtyřdveřová karoserie s integrovanou ochrannou klecí, šestistupňová převodovka, závodní diferenciál s uzávěrkou a závodní spojka.


EGTS a ETCS
Italské vytrvalostní seriály EGTS a ETCS, které svým vozovým parkem připomínají oblíbené seriály FIA GT a FIA WTCC.

Histo Cup Austria
Nejednoho diváka bezpochyby potěší pohled na historické vozy, které se utkají v rámci rakouského seriálu Histo Cup.

Veterání jsou rozděleni do několika kategorií dle sportovních  pravidel FIA:

Vozy vyrobené do roku 1981 splňující pravidla přílohy K sportovních regulí FIA - tyto vozy musí odpovídat sportovním pravidlům, která platila v době, kdy byly tyto vozy ve výrobě

Vozy vyrobené do roku 1981 Speciál - tyto vozy mají oproti předchozí skupině povoleny některé technické úpravy

Vozy vyrobené do roku 1981 STW - i pro tyto vozy platí příloha K, dále pak příloha J sportovních pravidel FIA, přesto je zde ale více volnosti v různých úpravách (např. úpravy motoru, volný výběr ráfků, není definovaná hmotnost vozu)

Vozy vyrobené do roku 1996 Young Timer

BMW 325 Challenge - pro modely E 30

Doprovodný program
Pro návštěvníky Automotodromu Brno je připraven rovněž bohatý doprovodný program:

Od pátku do nědele mohou především děti vyzkoušet skákací hrad Coca-Cola, Sony Playstation2, motokáry, malování na asfalt, hod na koš, dopravní hřiště Městské policie, modely aut na dálkové ovládání či trenažér formule.

MO


 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu - Triola Cup v Bílině, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose