www.car.cz
 

Jarní cena BRNA nabízí nabité startovní listiny. Již o víkendu !!
     23.4.2007 18:33 - tisková zpráva


JARNÍ CENA BRNA S NABITÝMI STARTOVNÍMI LISTINAMI
I DOPROVODNÝM PROGRAMEM

Již o tomto víkendu zahřmí na brněnském Automotodromu motory vozů Divizí 3 a 4 Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů na okruzích. Kromě českého mistráku uvidí návštěvníci také český seriál BMW 1 Challenge, rakouský Histo Cup či italské vytrvalostní seriály ETCS a EGTS.

Mezinárodní mistrovství ČR automobilů na okruzích
Po zimní přestávce se mohou motorističtí fanoušci těšit na závody Divizí 3 a 4. Vozy splňující pravidla Divize 4 se již tradičně představí nejen v závodě na 10 kol zvaném sprint, ale rovněž ve vytrvalostním závodě o délce trvání 3 hodiny. O tom, že se během víkendu rozhodně bude na co dívat, svědčí doslova našlapané startovní listiny podniku.
Divize 4 je nově rozdělena do tříd D4 do 1400ccm, D4 1401-2000ccm a D4 nad 2000ccm. Byla zrušena třída D4 1401-1600ccm, což znamená, že ve skupině do 2000ccm nastoupí společně šestnáctistovky i dvoulitry.
Mezi nejsilnějšími vozy již několik let neohroženě panoval Antonín Charouz s vozem Mercedes CLK DTM. Letos mohou diváci ve třídě nad 2000ccm očekávat více vyrovnaných soubojů. O zpestření by se měl postarat Milan Maděryč se svým novým vozem Audi A4 DTM, který za tým Bohemia Racing Team nastoupí jak ve sprintu, tak ve vytrvalostním závodě.

Kromě Mercedesu a Audi v provedení DTM se na start sprintu dvoulitrů postaví i vozy BMW M3 GTR Roberta Šenkýře či Marka Frieda, Tatra Eccora bratří Hajdušků či Porsche 911 GT3 Milana Bezáka. Zajímavou podívanou slibují i vozy Saleen S 7R Miroslava Konopky, Pagani Zonda Antonína Herbecka a Corvette Martina Matzkeho.

Ve vytrvalostním závodě Divize 4 se objeví navíc ještě dva vozy Lamborghini Gallardo týmu S.Berg Racing s posádkami Milan Urban–Jan Urban a Knauss-Werner-Weitgasser.
V Divizi 3 bude loňský titul obhajovat Igor Lešinský. Mezi jeho dvanácti soupeři nastoupí na start i mistr světa ve skocích na lyžích Jakub Janda, který si národní formuli vyzkoušel již během loňské Podzimní ceny Brna a letošního Brněnského Draka.


Doplňkové závody
BMW 1 Challenge

Závod zcela totožných vozů BMW 130i, které si jezdci mohou na jednotlivé závody pronajmout od promotéra. Parametry všech vozů: čtyřdveřová karoserie s integrovanou ochrannou klecí, šestistupňová převodovka, závodní diferenciál s uzávěrkou a závodní spojka. Podle zatím nepotvrzených informací by za volat jednoho z vozů BMW měl usednout český motocyklový jezdec Lukáš Pešek.

Histo Cup Austria
Nejednoho diváka bezpochyby potěší pohled na historické vozy, které se utkají v rámci rakouského seriálu Histo Cup. Veteráni jsou rozděleni do několika kategorií dle sportovních pravidel FIA:
- Vozy vyrobené do roku 1981 splňující pravidla přílohy K sportovních regulí FIA - tyto vozy musí odpovídat sportovním pravidlům, která platila v době, kdy byly tyto vozy ve výrobě
- Vozy vyrobené do roku 1981 Speciál - tyto vozy mají oproti předchozí skupině povoleny některé technické úpravy
- Vozy vyrobené do roku 1981 STW - i pro tyto vozy platí příloha K, dále pak příloha J sportovních pravidel FIA, přesto je zde ale více volnosti v různých úpravách (např. úpravy motoru, volný výběr ráfků, není definovaná hmotnost vozu)
- Vozy vyrobené do roku 1996 Young Timer
- BMW 325 Challenge - pro modely E 30
Endurance Touring Cars Series (ETCS) - Vytrvalostní závod cestovních vozů
V loňské sezóně se tohoto seriálu zúčastnilo více než padesát jezdeckých posádek a na startovním roštu každého závodu bylo vidět celkem devět různých automobilek: Alfa Romeo, Opel, Honda, Fiat, BMW, Renault, Jaguar, Volkswagen a Seat.
Jedná se tedy o podobné vozy, jaké diváci mohou vidět při závodech seriálu FIA WTCC (Mistrovství světa cestovních vozů), který do Brna zavítá v polovině června.
Endurance GT Series (EGTS) - Vytrvalostní závod vozů Grand Tourismo
Vozy Grand Tourismo nastoupí do dvou padesátiminutových závodů během jednoho závodního víkendu. V průběhu každého závodu musí vůz zajet alespoň jednou do boxů. Tato povinná zastávka v boxech jistě přinese řadu dramatických momentů. Kromě soubojů na trati tak budou týmy soupeřit i při výměně kol či doplňování paliva.
Prvního podniku na okruhu Vallelunga se začátkem dubna zúčastnilo 25 vozů, mezi nimi Ferrari (360, 430, 550), Porsche (996, 997), Dodge Viper, Maserati (Gransport Light a Trofeo), Lotus Exige, Audi TT či Lamborghini Gallardo. Jedná se tedy o podobné vozy, jaké diváci mohou vidět při závodech seriálu FIA GT, který do Brna zavítá koncem září.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Noční etapa Agrotec Iveco Rally 2007, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose