www.car.cz
 

Obě vsetínská subaru skončila v Hustopečích předčasně
     24.4.2007 07:17 - tisková zpráva


Oproti očekávání se nakonec ani jedno z aut vsetínského týmu Jaromíra Tomaštíka neobjevilo v cíli Agrotec Iveco Rally Hustopeče, nicméně hlavní stanovené cíle splněny byly. Nově sestavené posádky stihly posbírat několik cenných zkušeností a vozy byly vyzkoušeny v ostrých podmínkách.

 

Jaromír Tomaštík posadil vedle sebe do Subaru Impreza N10 svého šéfmechanika Lukáše Tichého, který si v úvodních nočních vložkách prožil dokonalý křest ohněm. Jako soutěžácký debut to muselo být pro Lukáše moc těžké, ale nakonec se s novou rolí popasoval a druhý den dopoledne už to šlo moc dobře. Myslím, že byl se svezením spokojen, a možná si tuto spolupráci ještě někdy na podzim zopakujeme,“ řekl ke složení posádky jezdec, který se ovšem ve výsledcích pohyboval níže, než by odborníci před soutěží očekávali.

 

„Jak jsem už před rallye avizoval, výsledek pro nás rozhodně nebyl prioritou. Na starším autě se navíc objevil problém s tlakem turba. Doma se ukázalo, že nám začalo foukat těsnění pod turbem a to nám ubralo dost koní. I přesto jsme ale stihli akrobacii na dvou kolech a místního vinaře jsme připravili o jeden viniční sloupek. Když jsme dostali defekt, rozhodli jsme se ze soutěže odstoupit. Ani rozpis jsme neměli zrovna ideální a prioritou je mít pro Český Krumlov nachystaná nepoškozená obě auta,“ vysvětlil Tomaštík.         

 

Velká premiéra čekala i na Davida Spisara, který na své druhé rallye v životě usednul do zbrusu nového Subaru Impreza N11. Výzvou byla především převodovka Hewland a také jízdní vlastnosti subaru se diametrálně lišily od jezdcových předchozích zkušeností nabytých na Valašské Rally za volantem lanceru. Noční etapa tak byla především o seznamování s vozem a novým spolujezdcem, i ve dne ovšem bývalý jezdec cross-country neskrýval velký respekt z nové disciplíny.

 

 „Připadal jsem si jako bych byl znovu v autoškole, na veškeré návyky z prvního závodu s mitsubishi jsem musel zapomenout. Přiznám se, že jsem byl časy celkem zklamán, ale pomalu jsem si za volantem zvykal a postupně si začal jízdu trochu více užívat,“ přiznal Spisar. Snaha o maximální „šetření“ vozu však nakonec nebyla korunována úspěchem. Kvůli prokluzující spojce se i dvojice Spisar–Hausknotz se soutěží loučila předčasně.

 

Škoda, že pro nás i tato rallye skončila před cílem, s předčasnými konci závodů se jen těžko vyrovnávám. Tady jsme ale dostali jasné znamení – nejdříve jsme se v RZ8 otřeli o mostek a po pár kilometrech začala klouzat spojka. Abychom autu nijak výrazně neublížili, raději jsme se rozhodli odstoupit,“ vypověděl druhý vsetínský jezdec.

 

 „Auto si David vyzkoušel a zjistili jsme, že je funkčně v pořádku, za což jsem velmi rád. Před Krumlovem ještě čekáme dodávku nových tlumičů, pak bude již stoprocentně připraveno na další podnik GA MMČR,“ těší se Tomaštík.        

 

tisková zpráva


 
 
Fotogalerie:   Noční etapa Agrotec Iveco Rally 2007, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose