www.car.cz
 

V Bránicích na jihu Moravy se po páté chystá GRAND PRIX MALOTRAKTOREM
     25.4.2007 12:25 - tisková zpráva


GRAND PRIX MALOTRAKTOREM

5. ročník se uskuteční dne  5. května 2007

Letošní ročník GRAND PRIX MALOTRAKTOREM se uskuteční v sobotu 5. května. Připravujeme opět spoustu změn a novinek. Závody jako takové se příliš měnit nebudou. Pouze nebude vyhlášena kategorie "T2 - Malotraktory s vlekem". Bude přijato více opatření pro bezpečnost diváků a závodníků.

Na webu akce je možno se již přihlašovat (vše o přihlašování naleznete v sekci "Přihlášky"). *

Došlo k některým úpravám v pravidlech soutěže, proto si je pečlivě prostudujte. Letos bude dbána vyšší pozornost technickému stavu strojů tak, aby se na startovní čáru dostaly opravdu pouze stroje splňující naše požadavky (viz. pravidla). K provádění technické přejímky jsme z tohoto důvodu najali nejzkušenějšího mechanika  Trboušanské stáje!! * Pro přespolní účastníky je možnost ubytování ve vlastních stanech v oploceném areálu hasičského cvičiště zdarma.

Letos opět bude slosovatelné vstupné. Hlavní cenou bude tandemový seskok padákem!! * Pro ty nejmenší bude nově nachystaný dětský koutek a možnost trénovat se šlapacími traktůrky na velký dětský závod. * Dostali jsme zprávu, že se k nám chystá celý autobus příznivců a kamion strojů z obce Dožice na Plzeňsku. To vypadá na velkou konkurenci okolních teamů!!

Letos bude připraven pro kategorii T3 - tahání traktoru podstatně menší traktor (pouze cca 5 tun), což by měla být dobrá zpráva pro ty, co si loni odrovnali traktor, neboť s 10 tun těžkým Challengerem ani nepohnuli :-)). 

Program akce
 
08:00 navážení strojů
 
09:00 presenčka, technická přejímka a rozdělení do kategorií 
10:30 obhlídka tratě a zahřívací kolo 
10:50 vystoupení mažoretek
11:00 závody motocyklů 
13:30 závody malotraktorů, přetahování, dětské závody
16:00 jízdy sériových traktorů, buggy, speciálů a různých jiných vehiklů 
16:30 vyhlášení výsledků, nejoriginálnějšího malotraktoru, motocyklu a posádky 
17:00 předpokládané ukončení             
20:30 taneční zábava v sokolovně

Rozdělení do kategorií
 
Motocykly
M1 - Šlapací motocykly, motokola Babeta, Stadion a slabší
M2 - Bombónek, Pionýr, Mustang do 50 ccm
M3 - Speciály do 50 ccm
 
Traktory
T1 - Malotraktory
T2 - Tera, Vari
T3 - Tahání traktoru (Traktorpulling)
T4 - Šlapací traktůrky (dětský závod)
 

Motocykly

Závod se jede na jednotlivé rozjížďky na 2 kola, poté finále na 3 kola.

Technické specifikace motocyklů:

Kategorie M1 - povoleny jsou pouze tovární stroje typu Babeta a Stadion do 50 ccm. Novější a silnější typy nejsou povoleny. Na strojích nesmí být provedeny žádné zásadní úpravy na motoru, převodovce, rámu stroje, kolech a brzdách. V úpravách kapotáže se meze nekladou .

Kategorie M2 - povoleny jsou pouze tovární stroje typu Jawa Pionýr, Mustang, Bombon do 50 ccm. Novější a silnější typy nejsou povoleny. Na strojích nesmí být provedeny žádné zásadní úpravy na motoru, převodovce, rámu stroje, kolech a brzdách. V úpravách kapotáže se meze nekladou .

Kategorie M3 - tato kategorie je pro všechny ostatní stroje do objemu 50ccm, které vzhledem k úpravám nemohou startovat v kategoriích M1 a M2.  Povoleny jsou pouze upravené speciály vycházející ze strojů uvedených v kategoriích M1 a M2. Nejsou povoleny sériově vyráběné novější stroje a v žádném případě čtyřtakty. Pravidlem pro tuto kategorii je, že pravidla nejsou.

Všichni závodníci musí mít na hlavě ochrannou přilbu a brýle.

GRAND PRIX MALOTRAKTOREM

5. ročník se uskuteční dne  5. května 2007

Již je na světě letošní plakát ZDE je možno stáhnout a vytisknout.

více na : http://www.malotraktorem.cz/


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco Rally Hustopeče 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose