www.car.cz
 

Brněnská Jarní cena se týmu ČSMS vydařila
     1.5.2007 08:01 - tisková zpráva


Při úvodním podniku Mezinárodního mistrovství ČR závodů automobilů na okruzích, který se jel o tomto víkendu tradičně na brněnském Masarykově okruhu, panovalo letos nádherné, téměř letní počasí. Do sobotního vytrvalostního závodu nasadil jeden z týmů ČEKOSLOVENSKÉHO MOTORSPORTU - tým ALCATEL -LUCENT MOTORSPORT - dvě Alfy Romeo 147 GTA a dále vozy Škoda Octavia Cup, Alfa Romeo 156 S 2000 a Alfa Romeo 147 GTA nedělního sprintu.

V sobotu, ve tříhodinovém vytrvalostním závodě, byla ve hře jedna Alfa Romeo 147 GTA pilotovaná Jiřím Nykodýmem, který na tomto voze také vytrvalostní závod začínal a jehož ve druhé polovině střídal Michal Matějovský. Vůz měl ale už na startu drobné problémy a zhruba hodinu před koncem závodu musel Matějovský dokonce předčasně skončit pro poruchu motoru. Na druhé alfě posádky Kubišta-Lepka- Forman zahajoval jezdec Stanislav Lepka. Ten se hned od počátku ve třídě do 2000 ccm udržoval na předních pozicích a Miroslav Forman, který vytrvalostní závod končil, projel cílovou páskou na vynikajícím druhém místě s časem 3:00:23.945 (průměrná rychlost 129.386 km/hod).

Další úspěch přinesl týmovým barvám nedělní sprint. V něm startovaly hned čtyři týmové vozy v kategorii do 2000 ccm - Laura Hájková a Šimon Kubišta s vozy Škoda Octavia Cup, Jiří Nykodým s Alfou 147 GTA a konečně z první řady startovního roštu Miroslav Forman s modrou Alfou Romeo 156 S 2000. Laura Hájková a Jiří Nykodým museli závod kvůli technickým problémům předčasně ukončit. Naopak se dařilo Šimonu Kubištovi, když se ze zadních pozic na startu probil až na pěkné konečné 17. místo v cíli. Další týmový jezdec Miroslav Forman se dostal po startu do kolize s dalšími vozy (viz. videozáznam) a značně si poškodil přední část své alfy.

Následně byl závod zastaven a po 15 minutách, které mechanici využili k rychlé opravě přední části Formanova vozu, byl start znovu opakován. Forman s provizorně opraveným vozem si po řadě soubojů ve zbylých devíti kolech nedělního sprintu dojel nakonec pro výborné třetí místo.

První týmové vystoupení zhodnotil po skončení závodního víkendu generální manažer týmu Stanislav Matějovský: "S prací týmu jsem spokojen, i když samozřejmě je stále co zlepšovat. Dobře se uvedl nováček týmu Šimon Kubišta a výborný byl výkon také dalších jezdců, Mirek Forman stál 2x na stupních vítězů. Po úvodním závodním víkendu v Brně jsme nasbírali první cenné body a jsme na začátku sezóny na čele v soutěži týmů a s tím jsem velmi spokojen".

Souhrn všech výsledků a další informace jsou k dispozici na stránkách www.automotodrombrno.cz. Příští závod mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích se koná spolu s prvním závodem Česká pojišťovna-Škoda Octavia Cupu na mosteckém okruhu druhý květnový víkend. 


ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Brněnská předzvěst GéTéček od V.Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose