www.car.cz
 

SCC: Pedrazza s Beiselem opět útočí na titul
     1.5.2007 10:58 - Vladimír Rožánek


       Velký comeback zažil Gerd Beisel, který na sklonku minulého roku skončil po havárii v nemocnici. S PRC BMW si dvakrát dojel pro druhé místo a stal se tak nejúspěšnějším jezdcem celého víkendu, který se konal v rámci podniku Jim Clark Revival. Opět se na startu objevily nové vozy ze stáje PRC, ale také noví piloti Bereiter, F.Kauffman, Grulich a Besler

         Prvnímu závodu však vévodil Rakušan Pedrazza, který měl pro závod k dispozici PRC SC07 LM s motorem BMW. jednoduché to neměl, ale Dzikevic s Radicalem SR8 mu to havárií ve čtrvtém okruhu dosti usnadnil. Druhé místo patřilo Němci Beiselovi ze stáje RWT a pro první letošní bronz dojel do cíle Karl Heinz Matzinger ze slabší první divize, pro prototypy do 2000ccm3.

Čtvrté místo obsadil navrátilec Haberkorn na Normě CN Honda a pětici uzavřel další radicalista Güllert. Mezi GT vozy byl v prvním závodě nejúspěšnější Martin Brück s Porsche 997 Cup, vozy Mosler a Gumpert Apollo do cíle nedorazily.

         Ke druhému závodu již Andrej Dzikevic z Litvy nastoupil a s prototypem Radical SR8 překvapivě, ale zaslouženě zvítězil. Druhé místo opět patřilo Gerdu Beiselovi na PRC BMW a pro celkový bronzový stupínek si dojel Wolfgang Payr s novým PRC BMW 3,2ltr., který měl při sobotním závodě smůlu. Šesté místo obsadil Němec Kormann a s PRC BMW nečekaně dobře zahájil sezónu. Ve slabší divizi 1 úřadoval opět Rakušan Matzinger na PRC Honda, druhý skončil Münch s Normou Honda CN a na Schultise s novým náčiním zbylo místo třetí.

GT vozům opět dominoval Brückl na Porsche 997 Cup. V cíli jsme opětovně neviděli Beslera s méně známým vozem Gumpert Apollo GT. Nováčci moc vidět nebyli a nejlepší z nich Hunziker s Normou Honda skončil v sobotu desátý. Nyní uvidímě prototypy příští víkend v Mostě.


Výsledky SCC Hockenheim:

Sobota

E. Pedrazza (A) PRC SC07LM BMW 3,2 – D2

G. Beisel (D) PRC BMW 3,2 – D2

K.H.Matzinger (A) PRC Honda CN – D1

Y.Haberkorn (F) Norma Honda CN – D1

J.Güllert (D) Radicar SR8 – D2

Neděle

A.Dzikevic (LT) Radical SR8 – D2

G. Beisel (D) PRC BMW 3,2 – D2

W.Payr (A) PRC BMW 3,2 – D2

J.Güllert (D) Radicar SR8 – D2

Y.Haberkorn (F) Norma Honda CN – D1


Text: Vláďa Rožánek

Foto: Kerstin Meike


 
 
Fotogalerie:   Brněnská předzvěst GéTéček od V.Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose