www.car.cz
 

Když se plní dětské sny… Pro VSV rallye team je Krumlov srdeční záležitostí.
     1.5.2007 18:59 - tisková zpráva


Pro někoho soutěž jako každá jiná, pro jiného zase tuhý boj o body. Pro VSV rallye team je však letošní 35. Rallye Český Krumlov zcela jiná, zajímavější - prostě a jednoduše velkou srdeční záležitostí.

 

Každý rok, už od malička, jsme stáli u tratí naší domácí rallye a obdivovali výkony špičkových pilotů, jak se perou s náročností zdejších rychlých, uskákaných a zároveň extrémně náročných úseků. Hned po skončení jednoho ročníku jsme se těšili na ten další, až v našem kraji zase uvidíme nádherná pomalovaná auta řítící se rozkvetlou jarní přírodou jižních Čech. Vžívali jsme se do pozic jezdců a říkali si, jaké by to bylo soupeřit s nimi. Rok se s rokem sešel a naše sny se mění v realitu!

 

I přes to, že je začátek sezóny, pro Pavly Stráského a Kacerovského bude českokrumlovská soutěž jejím vrcholem. Díky zájmu pořadatelů přivítat na svém závodě historická auta, můžou Stráský s Kacerovským představit kamarádům, známým a fanouškům jejich Škodu 130 LR ´přímo za barákem´. Když jsme se vloni rozhodli přestavět naše auto na typ LR, dělali jsme to především proto, abychom mohli jet doma,“ vysvětluje jeden z důvodů přestavby jezdec Pavel Stráský.

 

“Organizátoři nakonec volný podnik historiků vypsali a umožní nám tak absolvovat kompletní soutěž, což považujeme za jejich parádní počin! Ohromně se těšíme a chceme si závody patřičně užít. Vůbec nám nejde o nějaký výsledek a ani nemusíme dojet tak, abychom získali co nejvíce bodů. To ale neznamená, že pojedeme volně. Chceme pobavit jak sebe, tak i diváky,“ shoduje se s pilotem navigátor Pavel Kacerovský. Stráský s Kacerovským tak odstartují do Rallye Český Krumlov 2007 v rámci Poháru pořadatele se startovním číslem 103. Další historický skvost přivezou Rakušan Lindner (Ford Escort RS 2000, st. č. 102), Jiří Hrubý (BMW 2002 TI, st. č. 104) a se stejným speciálem a startovním číslem 105 pojede Jaroslav Štauber.

 

Díky vloženému závodu rallyeových speciálů skupiny B uvidí diváci na trati i další dvě auta našeho týmu – Škodu 120 S Rallye Michala Habarta a Škodu 130 RS Jiřího Jevického. Z důvodů, které jsme vloni zmínili, letošní sezónu vynecháváme. Proto jsme do auta přes zimu výrazněji neinvestovali a otestovali ho jenom do Poháru. Navíc jsme ani nevěděli, jak se bude dařit Vaškovi po jeho loňském úrazu. S radostí jsme ale přijali nabídku pořadatelů zprostředkovanou naším kamarádem Michalem Mikešem a absolvujeme alespoň část trati letošního Krumlova.

 

Máme možnost tak předvést auto divákům, známým a sponzorům. Je jenom škoda, že piloti z Itálie nemají zájem jet více kilometrů erzet. Je to ale pochopitelné vzhledem k ceně jejich aut, která jsou srovnatelná s cenami soudobých aut a často dokonce vyšší,“ říká pilot modrého skvostu Michal Habart. A co od soutěže očekáváme? Že si hezky užijeme dva dny na velkých závodech, protože podobného podniku jsme se už dlouho nezúčastnili.“

 

Se stejnými cíli odstartuje do závodu i českobudějovická posádka Jiří Jevický a Roman Votava. Před jihočeskými diváky máme hrozně málo příležitostí se představit, proto jsme možnost jet Krumlov brali všemi deseti,“ shodují se oba zkušení matadoři.

 

Všechny tři týmové vozy budou moci diváci vidět již ve čtvrtek při představení posádek v českokrumlovském pivovaru Eggenberg, jehož součástí bude i autogramiáda patrona týmu a legendy českých automobilových soutěží Jiřího Urbana, který se v průběhu svojí kariéry přestavil ve všech speciálech, se kterými nyní VSV rallye team závodí.

 

VSV rallye team


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - Divize 4, foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose