www.car.cz
 

Brynda v Krumlově s novou Škodou Fabia zajel pěkně
     8.5.2007 18:20 - tisková zpráva


Nebýt defektu, mohl Brynda slavit

 

Třetím podnikem MMČR v automobilových soutěžích byla tradičně květnová Rallye Český Krumlov s centrem v Českém Krumlově. Na startu v Jelení zahradě nechyběla ani posádka DPD Czech Rallye Teamu ve složení Petr Brynda a Václav Vorel. Na Šumavě Brynda startoval ještě se Škodou Felicia 1400, ale v Krumlově již nechyběl s novou Škodou Fabia, jenž vznikla v dílnách hlubošského Montcaru Autosport.

 

Původně měl příbramský jezdec startovat se správným motorem, ale problémy u dodavatelů znemožnily dokončení stavby výkonného motoru a tak se premiéra v plné síly odsouvá na Rallye Bohemia.

 

Přestože posádka disponovala slabším motorem, dokázala zle potrápit všechny posádky startující ve třídě a naznačila, že pokud bude mít k dispozici pořádný motor, bude se s ní muset počítat na příčkách nejvyšších ve třídě A5.

 

První etapu zahájil Brynda pátým časem a tuto pozici držel až do poloviny etapy. Ve zbývajících třech rychlostních zkouškách však pětadvacetiletý jezdec zatáhl a posunul se dokonce krátce na třetí místo za vedoucí dvojici Dohnal a Mr. Cimbu. V závěrečné rychlostní zkoušce však trať zvládl nejrychleji Achs a posunul se o devět desetin před příbramskou dvojici. "Do soutěže jsme šli s jediným cílem. Odzkoušet co nejvíce funkčnost vozu. Podvozkově je vůz naprosto úžasný. Chová se perfektně. Kde jsme s Felicii šli o kvalt dolu, můžeme s Fabií jít o kvalt nahoru. Již se nemohu dočkat, až budeme mít konečně ten správný motor," neskrýval nadšení z nového vozu Brynda.

 

V sobotní části, tedy ve druhé etapě se zpočátku posádka představila ještě lépe. Na Kohoutu zajela s minimální ztrátou druhý nejrychlejší čas, když je porazil dočasný týmový kolega Sláva Ducháček, jenž startuje v Krumlově se Škodou Felicia 1400 z dílen týmu Montcar Autosport. Brynda s Vorlem se v úvodu etapy posunuli dokonce na druhé místo za vedoucího Dohnala. Smůla však posádku postihla při druhém průjezdu rychlostní zkoušky Malonty. Pět kilometrů po startu vložky dostala příbramská dvojice defekt a musela měnit kolo přímo na vložce.

 

"Byla to veliká smůla. Vůbec nevíme, kde jsme ten defekt dostali. O to více to naštve, když ani nevíte, co jste udělali špatně. Při výměně jsem měl problém. Doma jsme zkoušeli výměnu, ale na jiných discích. Nešlo nám povolit kolo a ztratili jsme spoustu času a tím i šance na dobrý výsledek," smutnil v předposledním servisu jezdec DPD Czech Rallye Teamu.

 

Brynda s Vorlem se po problémech propadli až na osmé místo ve třídě. V závěrečných třech rychlostních zkouškách zaznamenal dva nejrychlejší časy, ale na lepší nežli sedmé místo to nestačilo. "Je to k vzteku. Mohli jsme při premiéře dojet na druhém místě ve třídě. Ale je to sport. Těší nás fakt, že jsme jezdili vyrovnané časy se špičkou třídy a navíc se slabším motorem. Auto vážně funguje skvěle a je radost s ním závodit," zhodnotil poslední kilometry soutěže juniorský jezdec.

 

Do cíle Rallye Český Krumlov dorazila rovněž posádka Sláva Ducháček a Petr Dufek, která nakonec obsadila výborné čtvrté místo ve třídě A5. S třetím vozem týmu Montcar Autosport startoval Antonín Matys s Alešem Vaněčkem. Pražský jezdec usedl za volant Škody Felicia Kit Car 1600, která mu v první etapě příliš radosti nepřinesla. Po technických problémech musel odstoupit. V rámci Superally však nastoupil do druhé etapě a tak i třetí posádka spatřila nakonec cílovou rampu, když dojela na devátém místě ve třídě A6.

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT SILVERSTONE © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose