www.car.cz
 

Tým BRT jede s AUDI DTM do Mostu zrychlit a bojovat o další body
     8.5.2007 18:23 - tisková zpráva


Bez ohledu na sváteční dny se kompletní Bohemia Racing team  už nyní přesunuje do severočeského Mostu. O víkendu 11. – 13. května se na závodní trati pod zdejším hradem Hněvínem jede Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend 2007. Na jeho programu je jednak úvodní podnik letošního jedenáctého ročníku prestižního poháru octavií, ale také pokračování domácího okruhového mistrovství.

 

Do něj tým letos už podruhé nasadí novou štiku českého okruhového rybníku, kterou je AUDI A4 v provedení DTM. Po zisku dvou bronzových stupínků při Jarní ceně Brna tým opět pomýšlí na umístění co nejvíc vepředu. „Rozhodně máme šanci ještě zrychlit a v Mostě máme také hodně odtestováno,“ řekl týmový manažer Petr Najman.

 

Dodal, že pro sobotní tříhodinový závod bude jedním ze střídačů Milana Maděryče mladík Josef Král, který právě o uplynulém víkendu exceloval v britském šampionátu Formule BMW na okruhu v Thruxtonu. „Pepík tam ukořistil jedno třetí místo a ve druhém závodě dokonce zvítězil. Také při našem společném březnovém testování speciálu z DTM jezdil v Mostě velice slušné časy. Jméno třetího střídajícího pilota pro vytrvalostní závod ale dosud jasné není. Do pátku se rozhodne,“ doplnil manažer.

 

Stáj BRT také hodlá zasáhnout do prvního z pěti letošních podniků Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu, který bude nosným závodem celého víkendu. Už je známo, že dva týmové vozy budou pilotovat Jiří Gottwald a Michaela Pešková. Oba mají ambice na umístění v první desítce a potvrdili to i slušnými časy při týmovém testování na konci března.

 

 „Samozřejmě bychom obě rádi naše octavie viděli jednak v sobotním Superpole, ale hlavně v obou nedělních závodech někde hodně vepředu. Uděláme pro to maximum, i když konkurence bude veliká. Pro první dvojzávod je přihlášeno dvaadvacet vozů. Vyplývá z toho, že diváci se o víkendu v Mostě rozhodně mají na co těšit,“ uzavřel Petr Najman.

 

(7.5. 2007)

 


 
 
Fotogalerie:   Plecháče nad 2000ccm3 - V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose