www.car.cz
 

Druhé místo v Argentině je pro Grönholma zklamáním
     11.5.2007 19:09 - Filip Garaj


Marcus Grönholm má za sebou ďalšiu nevydarenú súťaž. Ani narýchlo vytvorené zmeny v harmonograme a dodatočné predĺženie tretej etapy Argentínskej rely mu v boji so suverénnym Francúzom Sebastienom Loebom a jeho citroënom nepomohli.

 

Za všetko hovorí aj pomer vyhratých rýchlostných skúšok v pomere desať ku dvom v prospech Loeba. Grönholm v cieli za svojím súperom zaostal o viac ako pol minúty, čo nie je strata obrovská, no napriek tomu Seb Loeb svojmu fínskemu súperovi veľa šancí na obrat nedal.

 

"Chcel som dnes ráno tvrdo zaútočiť, no nemal som z toho dobrý pocit," hovorí M. Grönholm v cieli súťaže. "Pri výjazde z jednej zo zákrut som bol až príliš široký a zadnou časťou auta som tafil kameň. Obavy o auto mi potom zvezovali ruky a dosiahol som o osem sekúnd horší čas ako Loeb. Na ďalšej skúške som sa nakrátko ocitol mimo trať, no potom už šlo všetko bez problémov."

 

"Je veľká škoda, že prvá etapa musela byť zrušená, súťaž sa tak stala akousi zvláštnou. Som sklamaný z faktu, že som nedokázal s Loebom zviesť tesnejší súboj. Aspoň tím vďaka získaným bodom zvýšil svoj náskok v hodnotení značiek. Druhé prejazdy rýchlostnými skúškami boli vďaka vyjazdeným koľajám o dosť náročnejšie. Je mi však jasné, že podmienky sme mali všetci rovnaké. Klamal by som, ak by som povedal, že nie som sklamaný. Štvrtýkrát som skončil druhý, ale počkám si na ďalšiu súťaž, možno to tam bude iné," uviedol Grönholm.

 

Rovnako sklamaný bol aj Marcusov spolujazdec, Timo Rautiainen. "Všetko bolo perfektné, počas pretekov sme až na jedny hodiny neurobili žiadnu závažnejšiu chybu. Rovnako ani s technikou nebol problém. Problémom však je konečný výsledok pretekov! Ak ho nepočítam, bola to skvelá rely. Sledoval som, čo Sebastien raňajkuje, no nebolo to nič zvlášne - klasické francúzske raňajky. Možno existuje nejaké tajomstvo jeho rýchlosti a my ho musíme odhaliť!" odľahčil na záver T. Rautiainen.  

 

 

Rally Argentina 2007 - celkové poradie:

 

 1. Loeb / Elena   Citroën C4 WRC   2:52:04,5 h.

 2. Grönholm / Rautiainen   Ford Focus RS WRC06   +36,7 s.

 3. Hirvonen / Lehtinen   Ford Focus RS WRC06   +2:15,2  min.

 

 4. Latvala / Anttila   Ford Focus RS WRC06   +3:43,0

 5. H.Solberg / Menkerud   Ford Focus RS WRC06   +4:10,1

 6. Sordo / Marti   Citroën C4 WRC   +4:23,6

 7. Atkinson / Prevot   Subaru Impreza WRC 2007   +4:43,4

 8. Stohl / Minor   Citroën Xsara WRC   +5:20,2  

 

 

(fg)


 
 
Fotogalerie:   Rally Hořovice 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose