www.car.cz
 

Pátek v Mostě: Velký a dvojnásobný kvalifikační úspěch týmu BRT !
     11.5.2007 23:09 - tisková zpráva


Páteční kvalifikace před Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekendem přinesly Bohemia Racing Teamu velký úspěch. Švédský host Thed Björk se postaral hned o dvě Pole Position. V nedělním sprintu do 2000 ccm i v sobotním tříhodinovém závodě budou rudostříbrné vozy AUDI stát  na startovním roštu jako první.

 

Björk suverénně vyhrál kvalifikaci pro sprint dvoulitrů s vozem specifikace Supertourismo a zajel fantastický čas. V tréninku pro sprint nad dva litry zaostal Milan Maděryč jen o pouhé tři desetiny sekundy za konkurenčním mercedesem Antonína Charouze a více, než jednu sekundu nadělil dalšímu mercedesu, který pilotoval Václav Nimč.

 

Na řadu pak přišla kvalifikace pro tříhodinovku. V ní došlo k nepříjemnému incidentu. Stefan Mücke hostující v Charouzově týmu zkoušel předjet Milana Maděryče a vybral si pro to dost nevhodné místo i způsob.

 

Za technickou pasáží mostecké trati, před postem sedm, je rovina s táhlou levou zatáčkou. Kdo tam chce předjíždět, měl by to zkoušet vnějškem. Pak následuje pravá zatáčka do kopce.

 

Mücke se mi ale začal cpát na vnitřek, i když jsem tam nenechal místo. Letěl půlkou auta za obrubníky a došlo ke kontaktu. Měl jsem co dělat, abych vůz udržel pod kontrolou. Naštěstí nedošlo k větším škodám. Asi se mi nikdo nediví, že jsem mu pak od plic řekl co si o tom myslím,“ líčil Milan Maděryč.

 

Do vozu pak sedl Thed Björk a předvedl, že speciál z DTM skutečně ovládá. Doposud vedoucího Mückeho před koncem  kvalifikace pokořil o čtyři desetiny sekundy a po návratu do týmového boxu jej čekalo opravdu vřelé uvítání.

 

Považuji to za historický úspěch.  Pět let byla podoba čela startovního pole v Divizi čtyři neměnná. Nyní je to poprvé jinak a jsme na to pyšní,“ dodal ještě Milan Maděryč.

 

Tenhle den si budeme určitě pamatovat všichni. Dvě Pole Position ze tří kvalifikací znamenají určitě velký úspěch. Zítra nás čekají ještě kvalifikace octavií a tak doufáme, že Jirka Gottwald i Míša Pešková pojedou Superpole. No a tříhodinovka bude další velkou týmovou zkouškou. Pokusíme se v ní obstát co nejlépe,“ uzavřel manažer Petr Najman.

 

(11.5. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - D4, požár BMW M3GTR V8, foto Radek Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose