www.car.cz
 

Po boji s enky na Lužické zvítězili Trněný s Kafkou s WRC
     14.5.2007 11:42 - tisková zpráva


Jubilejní desátý ročník Thermica rally Lužické hory 2007, započítávaný do Mio GPS Mistrovství ČR ve sprintrally, je již minulostí. Měl bezesporu vysokou sportovní úroveň, když už tak náročná trať byla ještě ztížena značně proměnlivým počasím.

Velký souboj o absolutní prvenství se odehrával zejména mezi Jelínkem, Hozákem, Trněným, Szabó, Sýkorou, Kožmínem, Orsákem, Pantálkem, Trnovcem a Tošovským i velice dravě jedoucím Minaříkem. Z boje o přední příčky vypadl svým zaváháním na RZ 1 Němec Dobberkau na krásném Porsche 911 GT3, který měl v ČR premiéru.

VIDEO z Lužické rallye zde

Po dopolední hrádecké sekci byl v čele Jelínek před Hozákem a Trněným. V odpolední části trať již osychala a na Frýdlantsku zaútočil s wéercéčkem jedoucí Trněný, který se po RZ 5 protlačil na druhou pozici a po RZ 6 již vedl. Nakonec zvítězil s náskokem  čtrnácti sekund na Jelínka, který konečně ( se startovním číslem 13 ) prolomil letošní smolný začátek sezóny. Třetím místem se blýskl rovněž dobře jedoucí Hozák. V desítce nejúspěšnějších se seřadili dále Orsák, Szabó, Sýkora, Minařík ( vítěz skupiny A ), Tošovský, Kožmín a Kurka. Vítězství v osmi erzetách si rozdělili – Jelínek 3x, Trněný 3x, Orsák a Sýkora 1x.

Posádka Karel Trněný – Stanislav Kafka ( Škoda Octavia WRC ) zároveň vyhráli absolutní klasifikaci Lužického poháru, do něhož se bude započítávat i podzimní Lausitz rally ( 18. – 20. října 2007 ). Prvenství v K4 Poháru ČR v rally v Hrádku vybojovali Jiří Hendrich a Daniel Hendrich s vozem Mitsubishi Lancer Evo VI. Čtyři posádky rovněž přijely pro body do Poháru mládeže v rally. Zde si nejlépe vedli Černý s Hrubým.

Dařilo se i domácím posádkám, když na stupně vítězů vystoupili ve svých kategoriích Halala se Štěpánem ( A7 ), Žalský s Drešerem ( HA2 ), Bezemek s Holečkem (HA1), kteří vyhráli a Brož s Brixím ( A5 ) na třetím místě. Z předních posádek odstoupili Pantálek, Komárek, Trnovec, Donát a Stejskal.  V našich poměrech často nevídaný robustní vůz Volvo 740 představila německá dvojice Knöbel – Fitzensmeierová.

Do cíle 10. ročníku Thermica rally Lužické hory přijelo z devadesáti sedmi odstartovaných dvojic nakonec šedesát osm  posádek. Během soutěže došlo k několika haváriím, které se naštěstí obešly bez zranění. V rámci zajištění bezpečnosti byl v odpolední části operativně upraven soutěže časový harmonogram. Velkou odměnou pro organizátory i sponzory byly vesměs pochvalné hlasy posádek o pěkné, ale náročné trati i příjemné atmosféře soutěže.

Atrakcí pro diváky, kterých se tentokrát sešlo více na Frýdlantsku, byl start dvojice Štěpán Vojtěch – Michal Ernst v roli předjezdců. Ředitelství rally v čele s Janem Krečmanem děkuje posádkám za předvedené sportovní výkony, sponzorům, záchranným složkám za pomoc při zajištění podniku,delegovaným činovníkům za odvedenou práci a všem ukázněným divákům za dodržování pokynů pořadatelů.

 

 

Hrádek nad Nisou 14. 5. 2007                                        Mgr. Pavel Vydra

                                                                         Vedoucí tisk.střediska TRLH 07


 
 
Fotogalerie:   Rally Lužické hory 2007 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose