www.car.cz
 

Monza opět ukázala svou odvrácenou tvář
     14.5.2007 22:24 - tisková zpráva


V italské Monze Matt Lagrive havaroval v souboji o osmé místo, do sedla Hondy týmu Intermoto Czech se po zranění vrátil William de Angelis, po páteční kvalifikaci mu však lékaři zakázali v Monze startovat.

 Návrat našeho jezdce po velice vážném zranění z Qataru probíhá velice bolestně. Willy je velký bojovník, když pouhé tři týdny po poslední operaci levé ruky je opět v sedle svého motocyklu. Pohyb prstů je velice omezen a celá ruka značně otéká. Technici vyrobily speciální rukojeť a páčku spojky, ale ani to příliš nepomohlo. Snahu, po ještě uvážené dohodě i s jezdcem samotným, zastavilo rozhodnutí Clinica Mobile odložit po pátečních trénincích Willyho návrat na okruhy MS Supersport do anglického Silverstone.

 Druhý jezdec týmu Mathieu Lagrive se do závodu kvalifikoval z 18. pozice. Výsledky kvalifikačních bojů naznačovaly, že závod bude velmi náročný a dramatický, vždyť například od deváté pozici dělilo Matta pouhých 0,3 sekundy. Se zhasnutím červených světel vyrazila bezmála čtyřicítka pilotů vstříc náročným šestnácti kolům. Davy fanoušků, kterých se na závody v Monze přišlo podívat neuvěřitelných 108 000, hnaly své favority za světovými body.

Honda týmu Intermoto Czech v rukách Francouze Lagriveho, se po několika kolech dostala až na desáté místo. Dvojnásobný Mistr světa endurance však chtěl z tohoto závodu vytěžit maximum. S chutí se pustil do souboje s osmým Craigem Jonesem. Tomu ovšem na konci cílové rovinky, kde stroje dosahují maximálních rychlostí, explodoval motor, ze kterého začal unikat olej.

Matt Lagrive v kritickém okamži ku jel těsně za Jonesovou Hondou, a tak se olej dostal i na jeho motocykl. S potřísněnou pneumatikou od oleje se nedá na motocyklu jezdit, hned v první šikaně proto následoval nezaviněný pád a s ním i konec dobře rozjetého závodu.

 Petr Štola

Media servis


 
 
Fotogalerie:   Rally Lužické hory 2007 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose