www.car.cz
 

Veleúspěšný víkend v Mostě pro ALFA ROMEO RHTeam
     15.5.2007 06:12 - tisková zpráva


Veleúspěšný víkend v Mostě pro ALFA ROMEO RACING HARDWARE TEAM

ALFA ROMEO RACING HARDWARE TEAM si odváží z květnového víkendu v Mostě absolutní první místo v Poháru teamů při MM ČR. O celkový příděl 16 bodů a průběžného třetího místa v teamech se zasloužila v Divizi 4 do 2000ccm výborným druhým místem posádka Lasha Menabde a Jan Flemr a třetím místem posádka Vladimír Franc a Robert Lucák. Obě posádky pilotují vozy ALFA ROMEO 147 speciálně upravené pro vyrtvalostní závody.

Robert Lucák, manager teamu a jezdec: "Mám ohromnou radost nad průběhem celého víkendu. Musím především poděkovat našim mechanikům, kteří připravili vozy pro náročný vytrvalostní závod výborně. Samotný závod byl velmi dramatický, dvakrát byl na trať vyslán Safety Car. V druhém případě byl důvodem náhlý a silný déšť. Některé pasáže tratě byly bez mokrých pneumatik téměř nesjízdné.

Jelikož i v průběhu přeháňky svítilo slunce, bylo jasné, že přezouvat nemá smysl. Tyto pasáže projížděli některé posádky krokem a hodně se taktizovalo. V tuto dobu jsme byli s Vláďou Francem dokonce na druhém
místě a jelikož nám nešlo rádiové spojení, myslel jsem, že vůz přede mnou byl první v pořadí a nekompromisně jsem po restartu na něho zaútočil.

Bohužel o to samé se pokoušel zezadu další z konkurentů a tři jsme se do
zatáčky nevešli. Byla to moje chyba a tento výlet mimo trať nás stál druhé
místo. Lasha Menabde s Janem Flemrem drželi skoro celý závod druhé místo před vítěznou trojicí Bjork, Maděryč a Páral."

Nejmladší jezdec teamu Jan Jež dostal příležitost hostovat při vytrvalostním závodě v teamu ED Hardy RT s vozem FERRARI 360 a skončili v celkové kvalifikaci s Petrem Vacíkem na pěkném osmém místě v kategorii nad 2000ccm. V nedělním sprintu na 13 kol již nastoupil s vozem Alfa Romeo 147 EVO, kde se postupně z osmé pozice na startu probíjel na šesté místo, kde ho však v sedmém kole zradila elektroninstalace a vůz bohužel nebyl schopen pokračovat dále v závodě.

Třetí závod MM ČR se jede opět v Mostě ve dnech 8.-10.6.2007. Před tímto
víkendem se účastníme ve dnech 25.-26.5.2007 na mosteckém autodromu v
seriálu německého šampionátu DIVINOL CUP s vozem Alfa Romeo 147 EVO.

Info: www.racinghardwareteam.com


 
Robert Lucák
team manager
 
ALFA ROMEO RACING HARDWARE TEAM
 

E-mail: info@racinghardware.com
Web: www.racinghardwareteam.com
Web: www.racinghardware.com
Web: www.alfaromeo.cz
 
Mezinárodní mistrovství ČR v závodech automobilů na okruhu Mezinárodní
mistrovství ČR v závodech motokár Divinol Cup - sériál závodů automobilů na
okruhu / Německo Hobby Cup - seriál závodů motokár při AČR / ČR


 
 
Fotogalerie:   Tříhodinovka v Mostě od Miloše Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose