www.car.cz
 

Matějovský byl v Mostě z octavií nejrychlejší
     15.5.2007 06:16 - tisková zpráva


Na mosteckém Autodromu měl o uplynulém víkendu premiéru nový ročník Česká pojišťovna - Škoda Octavia cupu. Slib útočit na celkové prvenství začal naplňovat Michal Matějovský. Dobře zajel kvalifikaci a v sobotním superpole si pak vybojoval pole position na startovním roštu pro první závod. Ten v neděli dopoledne suverénně vyhrál způsobem start-cíl.

Do druhého závodu tak podle pravidel nastupoval z šestého místa startovního roštu. Krátce po startu se nejlépe orientoval v postartovní strkanici a do Carecovy šikany už vjížděl na první pozici, kterou si perfektní jízdou po celý sedmnáctikolový závod udržel a přijel tak na prvním místě i do cíle druhého závodu.

Později byl však Michal Matějovský z tohoto druhého závodu diskvalifikován, protože mechanik při montáži zadní nápravy omylem zamázl silikonovým tmelem, který nemá prakticky žádnou tuhost, spáru v pryžovém uložení vedení zadní nápravy, čímž mělo dojít k porušení předpisů (nejsou viditelné dva průchody, každý o velikosti cca 3 mm). Toto nedopatření však nemělo samozřejmě žádný vliv na jízdní vlastnosti vozu. "První závod byl v pohodě. Ve druhém jsem se z šestého místa na startu protáhl kolem aut, která se dostala do kolize a získanou první pozici jsem uhájil až do cíle. Diskvalifikace, která později přišla na základě verdiktu technických komisařů mě mrzí, ale verdikt respektuji.", řekl na závěr závodního víkendu Michal Matějovský.

Z dalších jezdců týmu O2 Motorsport závody velmi dobře rozjel Ctirad Hájek. Bohužel po nezaviněné kolizi v jednom z úvodních kol prvního závodu došlo k defektu pravé zadní pneumatiky a musel tak zajet do boxů. Ve zbylé části závodu a zejména pak ve druhém nedělním závodě sváděl divácky velmi atraktivní souboje se svoji dcerou Laurou, která pilotovala další z týmových octavií.

Nakonec byl Ctirad Hájek klasifikován na 18. místě v prvním a na 11. místě ve druhém závodě. Laura Hájková skončila při své pohárové premiéře v prvním závodě na 14. místě a ve druhém na velmi dobrém místě desátém. Za CSMS team premiérově startoval slovenský jezdec Marek Ďurovkin, který obsadil v prvním závodě 16. místo a ve druhém skončil na 13. místě.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Boje Octavia Cupu z Mostu, foto M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose