www.car.cz
 

Okruhy v Mostě znovu pro Mercedesy DTM
     16.5.2007 12:37 - Vladimír Rožánek


Charouz-Nimč-Janiš-Mücke opět s Mercedesem opanovali divizi 4 ve vytrvalostním závodě na 3 hodiny. Situaci jim chtěli zkomplikovat Maděryč-Král a Björk na Audi A4 DTM, ale stroj nakonec do cíle nedorazil a chvílemi bylo vidět i plameny. Rovněž smůlu měl druhý vůz stáje AMG M3000 Mercedes, a tak se otevřela možnost proniknout na stupně vítězů i pro ostatní vozy ve startovním poli.

Velmi hezké druhé místo v Mostě zajeli Macháček s Hynkem Charousem na Ferrari F430 a velkým úspěchem v dané konkurenci je třetí místo posádky Bezák – Studenič, kteří jeli na Porsche 911GT3 Cup. Čtyři okruhy na vítěze ztratili čtvrtí Urban-Urban-Daniš s Lamborghini Gallardo GT3. Další úspěch v kariéře zaznamenal Šenkýř s Friedem, jenž s BMW M3 GTR V6 zajeli páté místo absolutně. Do desítky se pak ještě vešly 3 vozy Porsche s cizinci za volantem. S hořícím vozem Chevrolet nedokončil závod Martin Matzke, ale škoda na voze snad nebude tak velká.

 

Sprint do dvou litrů měl velmi hezký začátek v souboji Jupy na Škodě KM 2000 a Švéda Björka, který s ním na Audi A4 ST sváděl velmi tvrdý souboj. Jiří Jupa se ale nakonec předjet nechal a před koncem závodu musel odstoupit pro závadu výfukového systému. Další souboj se odehrával o třetí místo a Martin Novotný v něm předvedl pěkné hodiny. Úspěšnějším jezdcem tak byl Petr Januška s Fábií a právem mu patřilo druhé místo za Švédem Björkem, Novotný skončil třetí s Oplem Speedster. V dalším pořadí pak figurovali Forman, Skula a Ostaševski, který s Cliem příjemně překvapil. V závěru pole ještě nadchli soubojem Horáček s Valáškem, který však závod nedokončil.

 

Ve sprintu nad 2000ccm3 favorité nezklamali. Charouz, Nimč a Maděryč s vozy DTM zpočátku bojovali, ale pak po Maděryčově nezdaru v jedné ze zatáček bylo rozhodnuto. První místo uhájil Charouz na modrém Mercedesu, za ním kroužil Nimč a Maděryč se s Audi A4 DTM musel spokojit se třetím místem. Velmi pěkně opět zajel Bezák s Porsche 911 GT3 Cup a odvezl na Slovensko 4. místo.

Pátý skončil Vacík s Ferrari 360 a Daniš s Gallardem, které se muselo prodírat polem slabších vozů dojelo šesté. Jan Vonka opravený stroj přivezl na devátém místě a Pagani Zonda vydrželo jen jeden okruh po startu z boxové uličky. Marcel Kusín startovat nemohl z důvodu poruchy motoru.

 

O další pěknou podívanou se postaraly vozy z ČP Škoda Octavia Cupu, BMW 1 Challenge a Sports Car Challenge. Opět se bojovalo také v divizi 3 pro formulové vozy do 1400ccm3, kde startoval i skokan Janda, ovšem dvanácté a jedenácté místo zatím asi nepotěšilo. V sobotu v nich zvítězil Procházka, ale v neděli klasifikován nebyl a z vítězství se radoval Igor Lešínský.

 

Výsledky MMČR Most

 

D4 vytrvalostní:

Charouz/Nimč/Mücke/Janiš – Mercedes Benz DTM

Macháček/Charous – Ferrari F430

Bezák/Studenič – Porsche 911 GT3 Cup

Urban/Urban/Daniš – Lamborghini Gallardo GT3

Šenkýř/Fried – BMW M3 GTR V6

 

D4 do 2000ccm3 – Sprint:

Bjoerk (S) Audi A4 ST

Januška Škoda Fabia

Novotný Opel Speedster

 

D4 nad 2000ccm3 – Sprint:

Charouz – Mercedes Benz DTM

Nimč – Mercedes Benz DTM

Maděryč – Audi A4 DTM

Bezák – Porsche 911 GT3 Cup

Vacík – Ferrari 360

 

Divize 3

Sobota:

Procházka, Loukota, Lešínský

 

Neděle:

Lešínský, Horák, Chabr

 

ČP Škoda Octavia Cup

  1. jízda:

Matějovský, E.Janiš, Jirásek

 

  1. jízda

E.Janiš, Vorba, Brejla

 

Text a foto: Vláďa Rožánek

 

 


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose