www.car.cz
 

KW Berg Trophy: Partizánske se chce během premiéry vytáhnout
     16.5.2007 15:41 - tisková zpráva


PARTIZÁNSKE • Velkou neznámou, zároveň ale i obrovskou výzvou pro většinu účastníků letošní KW Berg Trophy, bude víkendový podnik v historicky nejmladším slovenském městě Partizánske. Nedaleko něj, na trati ze Skýcova do Velkých Uherců, která doposud hostila pouze rychlostní zkoušky několika rallye podniků, se totiž závod automobilů do vrchu uskuteční poprvé v historii.

“Několikrát se zde uskutečnily erzety, většinou ale lesní cesta s mnoha horizonty slouží pouze k cestě do zaměstnání, a to je úplně něco jiného, než vrchařské klání. Myslím, že pro jezdce bude nový, 3700 metrů dlouhý asfaltový úsek obrovským zpestřením soutěžního kolotoče. Je velmi úzký, střídají se na něm pomalé pasáže s rychlými a taktéž stoupání až 17% bude velmi zajímavé,“ přibližuje seriálovou novinku ředitel závodu Marián Patrovič.


Jeho slova potvrzuje i video nahrávka, která je součástí charakteristiky nadcházejícího závodu na www.slovackykopec.cz. Patrovič ovšem rád prozrazuje i vlastní zkušenosti. „Největší problémy závodníci budou mít v ostré levotočivé zatáčce zhruba tři sta metrů po startu, která se vzápětí nepříjemně stáčí do ostré pravé. Udělali jsme ale maximum pro bezpečnost soutěžících.“

K dnešnímu dni čítá startovní listina 131 jmen, což je maximální počet, a na start premiérového klání se samozřejmě postaví i trio vedoucích jezdců absolutního pořadí Miloš Zmeškal (RALT 032 F3), Martin Šípek (BMW M3 VPT) a Jaroslav Čermák (Škoda Octavia). Nejen pro ně pořadatelé připravují několik příjemných novinek.

Například rozvoz teplé stravy či pizzy po depu na základě telefonické objednávky, na případné zavolání v případě větších technických problémů bude připraven i majitel autoservisu přímo ve Velkých Uhercích. Problémem by nemělo být ani stravování a ubytování v chatkách či ve stanu poblíž depa, k odreagování poslouží i taneční zábava včetně drobného překvapení.

Návštěvníci dvoudenní akce, jejíž úvodní měřený trénink začíná v sobotu 19. května v 8.00, mohou počítat i se službami čerpací stanice v Partizánskem, necelých šest kilometrů od místa konání závodu.


-StF-


 
 
Fotogalerie:   Trosky F 3000 Oty Krámského z Náměště 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose