www.car.cz
 

Carrera Cup: Mičánka i Hladíka čeká dvojitá porce na Lausitzringu
     17.5.2007 14:26 - tisková zpráva


    Dvojnásobná příležitost dosáhnout konečně na bodový zisk se nabízí o tomto víkendu brněnskému automobilovému závodníkovi Jiřímu Mičánkovi ve třetím a čtvrtém pokračování letošního seriálu Porsche Carrera Cup. Prosadit se chce i druhý jezdec brněnské stáje Vladimír Hladík, kterého pronásledovala zatím smůla a ani jeden závod nedokončil.

    Oba závody se pojedou na okruhu v německém Lausitzu, který Mičánek junior z předcházející přípravy na sezonu dobře zná. Na tomto okruhu také poprvé před třemi lety vstoupil do seriálu formule BMW. První závod Porsche Cupu je na programu v sobotu v 16:30 hodin, nedělní druhý závod se pojede od 10:50 hodin.

    "Ve dvou závodech se nabízí šance dosáhnout konečně na bodované umístění. Hodně bude záležet na výsledku tréninkových jízd a tím i postavení na startu. Zatím mu tréninky příliš nevycházely a své postavení si stačil vylepšit až v samotných závodech," řekl před odjezdem do Německa vedoucí stáje Jiří Mičánek senior.

    V obou letošních závodech seriálu na Hockenheimringu a Oscherslebenu skončil Mičánek shodně v první polovině startovního pole na dvacátém místě. "V Porsche Carrera Cupu startuje čtyřicet skvělých jezdců. Z nich má minimálně sedm zkušenosti z pilotování vozů v závodě DTM. Je to prostě motoristická obdoba fotbalové Champions League. Proto je umístění na dvacátém místě cenné," dodal Mičánek senior.

    Nádherný a supermoderní okruh Lausitzring má od slavnostního otevření v srpnu 2000 i své oběti. Před šesti lety na něm zemřel bývalý pilot vozů formule 1 Michele Alboreto. Čtyřiačtyřicetiletý italský jezdec, člen týmu Audi, testoval nový vůz R8, s nímž vyletěl z trati. V září 2001 skončil tragicky pro italského automobilového jezdce Alexe Zanardiho závod seriálu CART právě na Lausitzringu. Po vážné havárii byl bývalý šampión série a někdejší pilot formule 1 přepraven vrtulníkem do nemocnice v Berlíně, kde mu lékaři amputovali obě nohy; jednu nad kolenem a druhou pod kolenem.

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Brisk WRC 01

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose