www.car.cz
 

K&K Racing Team nakonec v Mostě nebodoval
     17.5.2007 14:30 - tisková zpráva


Druhý díl okruhového šampionátu nepřinesl týmu bod

 

 

Po technicky nevydařeném úvodním dílu mezinárodního okruhového mistrovství ČR v Brně zamířily dva nové modré BMW M3 GTR V8 na sever Čech do Mostu. Jeden ze zmiňovaných vozů ale měl o víkendu problémy s motorem, a tak sobotní vytrvalostní závod Divize 4 absolvovala jen dvojice Matěj Kotrba, Dan Suchý.

 

Jejich jména figurovala na konečné 10. příčce: „Jeden z našich dvou vozů měl od začátku víkendu problémy s mazáním motoru, které bohužel vyvrcholily těsně před startem závodu.  Zkrátka se motor zadřel,“ vzpomíná Petr Kačírek.  

 

Bod nepřinesl ani nedělní sprint, ačkoliv Petr Kačírek a jeho BMW M3 GTR skončili těsně za bodovanými pozicemi na devátém místě: „Byl to první závod úplně nového vozu, šlo o to ho dovézt do cíle bez šrámu a bez poškození, vyzkoušet všechny jeho funkce v závodním tempu, čemuž byla podřízena taktika. Příští závod bude o něčem jiném, to auto má na to být hodně vysoko v pořadí.“

 

Stejně jako ve vytrvalostním klání si druhý týmový jezdec Matěj Kotrba dojel pro 11. pozici i ve sprintu.

 

Třetí díl šampionátu v Polské Poznani, kde se zároveň uskuteční druhý podnik FIA mistrovství střední Evropy, proběhne bez K&K Racing Teamu. Mechanici se budou plně soustředit na přípravu vozů pro další závody, aby oba automobily  mohly naplno bojovat o první body v červnu opět v Mostě.

 

„Byl sice v plánu závod v Polsku, ale po problémech v Mostě jsme se rozhodli věnovat radši testování a ladění vozů. Okruh v Polsku je navíc nejhorší ze všech letošních závodišť, nemá vůbec žádné zázemí, boxy a trať je velice hrbolatá.

 

V současné době jsou tedy vozy zcela rozebrány, do jednoho se staví nový motor a koncem příštího týdne bychom měli vyrazit na testování, na kterém chceme oba vozy vyzkoušet při simulované tříhodinovce,“ znějí týmová slova.  

 

K&K Racing Team 

 


 
 
Fotogalerie:   D4 nad 2000ccm3 z Mostu © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose