www.car.cz
 

Buggyry mají druhé „double“ sezóny také ze Zolderu !!
     19.5.2007 22:25 - tisková zpráva


  Švýcarský pilot  Buggyry Markus Bösiger navázal na úspěch z úvodního podniku Evropského poháru tahačů v Barceloně a stylem „start-cíl“ vyhrál sobotní kvalifikační závod na okruhu v belgickém Zolderu. Své postavení vedoucího jezdce šampionátu potvrdil stejným způsobem i v následné pohárové jízdě.

Jeho týmový kolega David Vršecký měl v závěru kvalifikace menší technické potíže s brzdami, přesto dojel čtvrtý. V pohárové jízdě ale ukázal svým soupeřům letošní sílu roudnických vozů a po fantastickém startu dojel druhý. Výborně jel i Vojtíšek na Renaultu, který si připsal body za šesté, respektive čtvrté místo.

     V měřeném tréninku zajel Vršecký třetí čas a zajistil si tak místo ve druhé řadě na startu kvalifikačního závodu. Z první řady vyjížděl jeho týmový kolega Bösiger společně s Němcem Hahnem. Vojtíšek na Renaultu startoval ze šesté pozice a Dolák s vozem MAN z dvanácté. Bösiger šel po letmém startu ihned do vedení a to s přehledem držel po celých devět kol před Hahnem.

 

Vršecký se snažil ihned po startu vyvézt ve stopě za Bösigerem, jenže hned ve druhé zatáčce se dostal na vnější stranu dráhy a vnitřkem ho podjel nejen úřadující šampión Albacete ze Španělska, ale i Vojtíšek. Ještě během prvního kola se však Vršecký dostal na čtvrtou pozici a začal stíhat Albaceteho, který měl téměř třísekundový náskok. V první části závodu zajížděl Vršecký nejrychlejší časy a při průjezdu šestým kolem stáhl Španělův náskok na půl sekundy. Začal chystat útok.

V poslední třetině závodu se ale jeho Buggyře začaly přehřívat brzdy a Vršecký se musel spokojit se čtvrtou příčkou. „Škoda toho startu, ale do druhý zatáčky nebylo uvnitř místo a Frankie (Vojtíšek) se tam chytře nacpal za Albaceteho. Auto ale jelo skvěle a nebyl problém dostat se rychle na čtvrtou příčku. Pak jsem si začal připravovat Antonia a najednou se mi v zatáčkách několikrát zablokovaly zadní brzdy.

Volil jsem cestu menšího rizika a v poklidu dojel před Körberem, který už dost ztrácel,“ zhodnotil po dojezdu roudnický rodák. Vojtíšek si nakonec připsal body za šesté místo, když po slibném začátku podlehl bývalému pilotovi Buggyry a trojnásobnému mistrovi starého kontinentu Körberovi z Německa. Dolák skončil na nebodované dvanácté pozici.

     Famózní vstup měl do hlavního závodu především Vršecký. Ihned po signálu zelených světel naznačil před ním startujícímu Hahnovi útok středem, jenže sotva chtěl Němec skulinu uzavřít, Vršecký se objevil na opačné straně jeho Mercedesu a nezadržitelně šel za svého stájového kolegu Bösigera na druhou pozici. Zaútočil i Albacete, který málem Vršeckého smetl, přičemž Hahn krátce vyjel do záchytné zóny.

Toho ihned využil Vojtíšek a prodral se i přes Körbera na čtvrtou pozici. Během několika kol se dvojice Buggyr doprovázená Albacetem oddělila a začala ostatním ujíždět. V závěru začal ztrácet i Albacete a tým Buggyra si mohl nechat vychutnal další “double“ v začínající sezóně.

Tentokrát se mi podařilo odstartovat fakt ideálně, i když mě Albacete málem sestřelil, jenže jsem to ustál a přede mnou už byl jen Markus. Chvílemi jsem byl až těsně na jeho nárazníku, ale myslím, že jel profesorsky a v případě potřeby by zrychlil. Proto jsem ani tolik nepomýšlel na útok a raději si hlídal Antonia. Možná to vzdal nebo mu došel dech, ale v posledních třech kolech jsem mu ujel o devět vteřin. Pak už jsem se těšil, jak zase vyskočíme s Markusem na stupně vítězů,“ uzavřel sobotní dění na belgickém okruhu už výrazně usměvavější David Vršecký.

 Spokojeností zářil i „Frankie“ Vojtíšek, který zaznamenal svůj nejlepší výsledek s novým vozem Renault. Důvod k radosti měl i benjamínek mezi truckery Michal Dolák, který si na své konto připsal tři body za osmé místo.

     Nedělní program se pojede podle stejného scénáře. Po ranním warm-upu čeká 27 jezdců měřený trénink a poté kvalifikační a pohárová jízda.         

 

Výsledky:

Kvalifikační jízda (9 kol): 1. Bösiger (Švýc./Buggyra) 17:59,233, 2. Hahn (Něm./MB) -2,216, 3. Albacete (Šp./MAN) -3,527, 4. Vršecký (ČR/Buggyra) -7,014, 5. Körber (Něm./MAN) -14,543, 6. Vojtíšek (ČR/Renault) -22,694, 7. Allgäuer (Rak./MAN) -30,158, 8. Belloc (Fr./MAN) -37,260, …, 12. Dolák (ČR/MAN) -49,592.

Pohárový závod (12 kol): 1. Bösiger 23:59,067, 2. Vršecký -2,794, 3. Albacete -11,711, 4. Vojtíšek -25,783, 5. Hahn -31,701, 6. Körber -33,788, 7. Levett (GB/MAN) -46,007, 8. Dolák -53,866.

Celkově: 1. Bösiger 85, 2. Vršecký 64, 3. Albacete 51, 4. Körber 48, 5. Hahn 41, 6. Vojtíšek 34, 7. Allgäuer 33, …, 12. Dolák 5 b.

Týmy: 1. Buggyra (Vršecký, Bösiger) 153, 2. MAN (Körber, Allgäuer) 95, 3. Renault (Vojtíšek, Martin/Šp.) 70, 4. MB (Hahn, Sanjuan/Šp.) 66 b.

 

Ladislav Holomčík

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - EGTS, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose