www.car.cz
 

Interserie: Lubomír Glogar třetí v Poznani
     22.5.2007 17:04 - Vladimír Rožánek


Šanci na úspěch v Interserii dostaly vozy do 2000ccm3. Šestnáct vozů se postavilo na start a pořadatelé trochu upravily trať, kde došlo hlavně ke zlepšení asfaltového povrchu. Součástí závodu Interserie Sprint Challenge byl závod FIA zóny střední Evropy a polského mistrovství Formula Super Sport 2000. Startoval opět i náš Lubomír Glogar s Eufrou.

 

Kvalifikaci na závod vládl jasně Marek Schramm na formuli Renault, před pravidelným účastníkem Interserie Rokittou a třetí na startovní rošt se mohl postavit Polák Kochanski s Dallarou Mugen F3.

 

V první jízdě zvítězil Polák Michal Gil, který na sebe upozornil již vloni. Druhé místo patřilo dědečkovi Interserie – Manfredu Kuhnovi s Reynardem BMW a bronz zajel náš Lubomír Glogar na Eufře F3. K zajímavosti patří trest pro Kochaňského a Schramma, když oba dva nerespektovali žluté vlajky a předjížděli se.

 

Dostali proto test průjezd boxem, který se taktéž minul účinkem a pak již následovala jen diskvalifikace obou pilotů, jenž měli ambice na vítězství. Také druhý z kvalifikace Rokitta se z dobrého tréninkového času neradoval dlouho a se svým Renaultem zůstal v jedné ze zatáček. Další pilot Baierle se s formulí Renault také moc nesvezl, měl smůlu. Na jednom ze zašpiněných míst trati vůz nezvládl a po třech kolech skončil. Pohromu favoritů způsobila špinavá místa na trati a hlavně mastnoty.

 

Ve druhém závodě se Schramm, po úvodní diskvalifikaci, vybičoval k dobrému výkonu a bez problémů zvítězil s náskokem 25sekund. Druhé místo obsadil další Němec Baierle a bronzovou příčku ukořistil Polák Michal Gil. Ten se nedopustil žádné chyby a tak Ruszkowského před sebe ani po boji nepustil. Ve druhé jízdě skončil náš Lubomír Glogar na šestém místě.

 

Mezi sportovními prototypy dvakrát vyhrál Němec Voight s PRC Opel a nováček Dr. Jordan se spyderem Reynard 2000 dojel jen jeden ze závodů.

 

 

Výsledky Interserie Sprint Poznaň:

 

1. závod

 

1.GIL MICHAL / POL - F3 Reynard-VW

2.KUHN MANFRED / GER - F2000 Reynard-BMW

3.GLOGAR LUBOMÍR / CZE - Eufra-Opel F3

4.MANTHEY SVEN / GER - Formel Renault 2,0

5.JANKOWSKI WOJCIECH / POL - F3 Reynard-VW

 

      2. závod

 

1.SCHRAMM MAREK / GER - Formel Renault 2,0

2.BAIERLE MARCEL / GER - Formel Renault 2,0

3.GIL MICHAL / POL - F3 Reynard-VW

4.RUSZKOWSKI CEZARY / POL - F2000 Eufra-Opel

5.KUHN MANFRED / GER - F2000 Reynard-BMW

6.GLOGAR LUBOMÍR / CZE - Eufra-Opel F3

 

 

Text: Vláďa Rožánek

Foto: Rolf Schindler

 

 


 
 
Fotogalerie:   Střípky z mosteckých závodů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose