www.car.cz
 

Langer se letos zrychlil
     23.5.2007 19:52 - Jirka Navrkal


       Vcelku úspěšně vstoupil do letošní sezóny závodů automobilů na okruzích jezdec AK elektrárna Dukovany, Pavel Langer. Ten startuje s vozem Autola 1-04 B v závodech národní formule do 1400 ccm.

 

      Úvodním podnikem letošního seriálu byla jako každoročně Jarní cena Brna na Masarykově automotodromu. „Do Brna jsem se velice těšil neboť Automotodrom je vzdálen od Třebíče, kde bydlím a podnikám sotva 50 km a cítím se zde téměř jako doma. Celou zimu jsme na voze pracovali, provedli celkovou repasi. Při ní jsme hlavně objevili příčiny trucování mého vozu v loňském roce a ty jsme odstranili. Další drobné úpravy by měly umožnit celkové zrychlení a možnost bojovat o mistrovské body tj. do osmého místa v jednotlivých závodech“ zhodnotil přípravu na Jarní cenu Brna Pavel Langer.

      Třináctý tréninkový čas (2:20,457 min.) však nebyl příliš uspokojivý. Přesto se Langerovi podařilo v prvním závodě velice dobře odstartovat a během dvou kol se posunul o čtyři příčky vpřed. „Příliš rychlý nájezd  v pátém kole do Schwanzovi zatáčky, poznamenal smyk,  jeho vyrovnání však mělo za  následek  výlet do kačírku a tím i pro mě  konec závodu“ skleslým hlasem informoval o své chybě v depu závodních vozů Langer. Druhý, nedělní závod se odvíjel již lépe. Opět se Pavlovi zdařil start a posunul se postupně do skupiny bojující o osmé místo, které zaručuje jeden mistrovský bod. „V souboji kolo na kolo s Antonínem Susem a Václavem Glogarem jsem nakonec prohrál a skončil na desátém, nebodovaném místě. Nebylo to ještě úplně dobré, ale s výkony v loňském roce se to nedá vůbec srovnávat. Auto drželo a bylo i dost rychlé“ to bylo závěrečné hodnocení brněnského závodu.

       Po čtrnácti dnech pokračoval okruhový seriál v rámci závodu Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend na mosteckém autodromu. Jedenácté místo na startovním roštu, to byla výchozí pozice Langera pro úvodní sobotní závod. „Ten se jel za deště, opět jsem byl hodně rychlý při startu, boj o body pro mě skončil ve čtvrtém kole, kdy se mně auto zastavilo a odsoudilo do mě do role diváka.  Na vině, jak jsme dodatečně zjistili byl vypadlý drátek od kondenzátoru. Do nedělního závodu jsem startoval z důvodu sobotního odstoupení z úplně poslední pozice. Auto ale fungovalo bezvadně a tak jsem se postupně posouval dopředu. Nakonec jsem porazil Lumíra Firlu iVáclava Glogara a skončil jsem osmý, což mně zajistilo první mistrovský bod“ spokojeně hodnotil mostecký závod po návratu domů Pavel Langer a dodal: „Mám radost z toho, že  zimní úmorná práce nevyšla vniveč . Srovnám-li časy z loňského roku na jedno kolo na obou autodromech, letos jsem je mnohokrát překonal“ řekl na závěr  hodnocení úvodu letošní sezóny Pavel Langer, který se již velice těší na další závod, který se pojede 8. – 10. června opět na mosteckém autodromu.


 
Jaromír Navrkal
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D3 - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose