www.car.cz
 

Do Zlína se sjede hvězdné startovní pole, jaké Česko ještě nevidělo !!
     31.5.2007 08:51 - tisková zpráva


Pořadatelé Barum rally Zlín mají tři měsíce před srpnovým startem v rukávu již řadu jezdeckých es. Do České republiky přijede řada předních světových jezdců a startovní pole letošní barumky se jeví jako nejkvalitnější v dosavadní historii zlínské rally. Vedle evropského šampionátu  za to může nový prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC), do jehož hodnocení se barumka započítává. Vedle klasifikace jezdců se do prestižního klání přihlásilo již šest automobilek, a to Fiat, Mitsubishi, Volkswagen, Peugeot, Honda a Citroen.  

 

Čteme tiskové zprávy jednotlivých týmů a postupně se dozvídáme, kdo všechno pojede mistrovství Evropy nebo seriál IRC. Osobně jsme se účastnili předchozího podniku v Turecku, kde s námi řada jezdců jednala o účasti na Barum rally Zlín. Dále se nám ozývají prostřednictvím telefonu, internetu a dávají dohromady své požadavky.

 

Například tovární tým Fiatu má objednáno přes šedesát pokojů, což je opravdu úctyhodný počet. Zatím máme pro týmy vhodné ubytování v okolí třiceti až čtyřiceti kilometrů od Zlína,“ řekl Miloslav Regner, ředitel rally. Se zlínskými pořadateli již jednali manažeři týmů Fiat a Peugeot. Turínský Fiat hodlá nasadit do boje možná hned trojici továrních vozů. Ve Zlíně se objeví italský pilot Andrea Navarra a Fin Anton Alén.

 

Nelze vyloučit ani start dalšího italského jezdce, který je zlínským divákům velmi dobře znám,“ upřesnil Regner. Ve velmi dobrém světle se na turecké šotolině ukázal Peugeot Sport Espana, především vítěz Fiat rally Nicolas Vouilloz z Francie. Velmi dobré výkony odvádí i Španěl Enrique Garcia Ojeda (oba Peugeot 207 S2000).

 

Černým koněm rally může Turek Volkan Isik (Fiat Grande Punto S2000), který v letošní sezoně překvapil hodně odborníků. Isik působil spíše v domácím šampionátu a letos je hodně rychlý.

 

Tým kolem Isika si zajistil ve Zlíně ubytování v předstihu již začátkem února. V Baťově městě se určitě objeví i vítězové barumky Ital Renato Travaglia (Mitsubishi Lancer EVO IX) a Francouz Simon Jean-Joseph (Citroen C2 S1600). Oba s námi již jednali a velmi se těší na zlínský start,“ upřesnil Regner. Do České republiky se ozvali i zástupci týmu Kronos Racing, který ve Zlíně nasadí do boje jeden vůz Peugeot 207 S2000, když za volant usedne Bernd Casier z Belgie.

 

Silná plejáda špičkových pilotů přijede z Polska (Michal Solowow, Tomasz Czopik a další), Bulharska (Dimitar Iliev, George Tanev), Itálie (Corrado Fontana, Marco Cavigioli), Chorvatska (Juraj Šebalj) atd. Automobilka Honda prostřednictvím týmu JAS Motorsport nasadí na vozech Honda Civic Type R dvojici ve složení Dani Sola ze Španělska a Luca Betti z Itálie.

 

Další přední jezdci se na zlínský sekretariát ozývají téměř každý den. Letošní Barum rally Zlín bude nabitá hvězdným startovním polem a diváci uvidí na rychlostních zkouškách Zlínského kraje nevídanou podívanou, jakou Česká republika dosud nezažila.

 

 

Ve Zlíně 29. května 2007                                                                              Roman ORDELT

                                                                                                                            tiskový mluvčí

                                                                                                                         Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D3 - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose