www.car.cz
 

Rally magazín vychází letos po čtvrté
     31.5.2007 21:46 - tisková zpráva


Rally Český Krumlov - Návrat ztraceného syna?

Po loňské nepovedené sezoně Romana Kresty, v níž jedním z mála pozitiv bylo prvenství na domácí Barum rally, už nad touto nedávnou ikonou českého rally mnozí začali lámat hůl. Hned na úvod nového roku se pak "Malina" objevil na klatovské Rallye Šumava, byl to ale opět on, kdo neustál vyhecovaný souboj s Václavem Pechem. V Českém Krumlově bylo ale všechno jinak.

 

Pozvánka Rally Bohemia

Pozvánka Eurostroj Rally Tišnov

Týden před mladoboleslavskou Bohemií obstará kvalitní předkrm Eurostroj rally Tišnov. Datum 8. - 9. června, kam FAS AČR tuto soutěž z května posunula, je však současně termínem třetího podniku seriálu ME v sousedním Polsku (populární Rajd Polski), do Klatov na Historic Vltava rally zamíří ve stejném termínu pro mistrovské a zónové body historici.

 

Věroslav Cvrček - Život se značkou Škoda

 

Agrotec Iveco Rally Hustopeče – Sladké hrozny odvety

Dva týdny po Valašské rally pokračoval "moravský dvoudenní mistrák" v Hustopečích. Slivovici vystřídalo víno, změnily se kulisy, ale aktéři zůstali víceméně stejní. Souboj Octavií WRC však měl tentokrát krátké trvání a Flídrovi se podařila sladká odveta za předchozí prohru. Své mistrovství znovu předvedl Kopecký, který navzdory problémům s posilovačem o jedinou desetinu sekundy porazil nejrychlejší produkční čtyřkolku Vladimíra Barvíka.

 

Thermica Rally Luž. Hory - Oheň a voda

Pořadatelé jednodenních soutěží, které jsou započteny do seriálů MIO GPS MČR Sprintrally, K4 pohár ČR v rally, Poháru mládeže v rally, a Dámského poháru, se v úvodu sezóny těší z početného startovního pole. X.Thermica Rally Lužické hory byla navíc součástí Mistrovství ČR juniorů a nově vypsaného Lužického poháru. 97 startujících posádek bylo rozčleněno do neuvěřitelných sedmi skupin dále dělených do jednadvaceti tříd.

 

Jan Krečman - Legenda z Hrádku

Již bezmála třicet let slýchávají v interkomu špičkoví čeští piloti hlas Jana Krečmana. Díky svým úspěchům se řadí k  nejlepším českým spolujezdcům. Ač Jan Krečman již  pár měsíců závodně odpočívá a startuje jen sporadicky, neznamená to, že se svému životnímu koníčku nevěnuje. Letos opět stál v čele organizačního výboru Rally Lužických hor, která byla obnovena v Hrádku nad Nisou po dlouhých dvaceti letech. I to byl jeden z důvodů rekapitulace jeho bohaté kariéry. Sice počet odjetých soutěží neeviduje, ale podle skromného odhadu jich bude kolem tří stovek.

 

MČR historiků 2007

Valašská rally

Agrotec Iveco Rally Hustopeče

 

Volný pohár ČR rallye budí velký zájem jezdců i diváků

Úvodními dvěma podniky v blízkosti Švihova a Blovic odstartoval seriál soutěží Volného poháru ČR v rallye. Do západočeského regionu, kde má toto pojetí rallysportu spoustu příznivců, se pohárové pole vrátí během této sezóny ještě dvakrát.

 

Monitor

Rally Mille Miglia

Fiat Rally Turkey

Honda v IRC 2007 s Bettim a Solá

V době vývoje nového civiku se rozhořela jednání, kdo bude značku Honda v IRC 2007 zastupovat. Nakonec v hledáčku týmu uvízli Španěl Daniel Solá a Ital Luca Betti.

 

Rally d´Italia Sardinia - Double Fordu

Italská rally měla více než překvapivý průběh, ale před startem poslední etapy pochyboval o vítězství letošního suveréna Sebastiena Loeba málokdo. Jezdec Citroën však proti všem tradicích chyboval, čímž daroval double jezdcům Fordu Marcusi Grönholmovi a Mikko Hirvonenovi. Třetí místo v dramatickém duelu s H. Solbergem uhájil Dani Sordo.

 

Rally Argentina - Alsasanova hvězda svítí dál

Velkolepé plány argentinských pořadatelů zásadně ovlivnily průběh šestého závodu mistrovství světa. Nic to však nezměnilo na opětovné nadvládě citroënu Sebastiena Loeba a Daniela Eleny. Další příčky na stupních vítězů zaujali Marcus Grönholm a Mikko Hirvonen. Proto Ford nadále tahá za delší provaz alespoň v klasifikaci značek.

 

Přes horizont … Marcus Grönholm o Argentině a Sardinii

 

Aston Martin GT Rally - Zbraň agenta 007

Kdyby James Bond věděl, jaké zážitky lze zažít s Astonem Martin V8 Vantage upraveným pro rally, možná by vyměnil své povolení zabíjet za mezinárodní jezdeckou licenci. Klasický britský sportovní vůz v tradičním zeleném lakování uchvátí každého na první pohled i poslech.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Michal Dolák v Zolderu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose