www.car.cz
 

Jan Kopecký se v Řecku po pátku posunul na desátou pozici
     1.6.2007 22:50 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rally Acropolis, Řecko

Pátek 1.června, Řecko

Náročná Akropolis rallye pokračovala v páteční etapě sedmi rychlostními testy. Součástí dnešního programu byl i test „Agia Sotira“ (rychlostní zkouška 4 a 8), který mnoho posádek označilo za velmi rozbitý a nešetrný k soutěžním vozům. Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se však se všemi nástrahami páteční etapy velmi dobře vypořádala a posunula se na průběžnou desátou pozici po osmém rychlostním testu.


Posádka Czech Rally Teamu Kopecký podala v páteční etapě velmi dobrý výkon a dosahovala časů na hranici desítky nejlepších, ačkoliv po celou etapu trápily vůz Škoda Fabia WRC technické problémy v podobě přehřívajících se brzd. V posledním pátečním servisu mechanici vyměnili i převodovku a spojku. Doslova zapečené spojkové ložisko poškodilo spojku, ale výměna samotné spojky nebyla rychle realizovatelná v důsledku připeklého ložiska. Proto byla nutná výměna kompletní převodovky včetně zmíněné spojky.

S dnešní etapou jsme spokojeni, posunuli jsme se na průběžnou desátou pozici a i dosahované časy nebyly špatné. Bohužel jsme se po celou etapu trápili s přehřívajícími se brzdami. K výraznému zlepšení nedošlo ani po výměně brzdičů, neboť dle naměřených údajů byla dosahovaná teplota i nadále vyšší než doporučená maximální teplota.

Po seznamovacích jízdách jsme označili test Agia Sotira, který jsme dnes absolvovali jako čtvrtou a osmou rychlostní zkoušku, za velmi rozbitý s mnoha velkými kameny na trati. Této skutečnosti jsem přizpůsobil tempo na zmíněném rychlostním testu. Úsek byl doslova brutální k soutěžním vozům a z tohoto pohledu považuji rozhodnutí za rozumné.

Sobotní etapu otevře téměř padesátikilometrová rychlostní zkouška, která je na zítřejším programu odpoledne ještě jednou. Takto dlouhá rychlostní zkouška v náročných prašných podmínkách pod ostrým sluncem je zcela určitě raritou nejenom z pohledu řecké Akropolis rallye, ale i celého světového šampionátu,” řekl pilot Jan Kopecký.

Dnešní výkon Jana s Filipem hodnotím velmi vysoko. Dokázali se posunout na průběžnou desátou pozici a v dnešní etapě jeli skutečně velmi rychle a spolehlivě. Po včerejší hodně smolné úvodní rychlostní zkoušce jsme s dnešní etapou skutečně velmi spokojeni.

Pochopitelně jsem velmi rád, že naše posádka může měřit své umění se špičkovou konkurencí v tak náročných světových soutěžích seriálu Mistrovství světa v rallye a za tuto šanci patří poděkovaní našim partnerům a především společnosti Škoda Auto a.s., ” dodal vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

www.CzechRallyTeam.com


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Brno,neděle, foto Marek Repka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose