www.car.cz
 

Vynikající sedmá pozice pro Jana Kopeckého po sobotní etapě v Řecku
     3.6.2007 08:34 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rally Acropolis, Řecko

Sobota 2.června, Řecko

Osm rychlostních zkoušek bylo na programu sobotní etapy Akropolis rallye, jejíž součástí byl i úsek nazvaný „Agii Theodori“ o výjimečné délce 48,9 kilometru. Extrémně dlouhý rychlostní test prověřil soutěžní vozy i posádky během dnešní etapy hned dvakrát. Především druhý průjezd téměř padesátikilometrové erzety byl nemilosrdný hlavně k pneumatikám. Pochopitelně náročná erzeta o mimořádné délce velmi výrazně ovlivnila průběžné pořadí Akropolis rallye.

Posádka Czech Rally Teamu Kopecký se však vypořádala se všemi nástrahami sobotní etapy bezchybně a Jan Kopecký s Filipem Schovánkem figurují v průběžném pořadí před závěrečnou etapou na vynikající sedmé pozici. V nedělní etapě čeká na soutěžní posádky závěrečných šest rychlostních zkoušek o celkové délce devadesáti kilometrů a vzhledem k náročným podmínkám Akropolis rallye není ještě zdaleka o výsledku řecké soutěže rozhodnuto.

Průběžná sedmá pozice je vynikající a pochopitelně jsme s naším průběžným umístěním na náročné šotolinové soutěži spokojeni. Akropolis rallye je velmi těžkou soutěží nejenom pro posádky, ale především pro soutěžní vozy a jejich pneumatiky. Dnes byl dvakrát na programu téměř padesátikilometrový test, který byl extrémně náročný. Náš vůz Škoda Fabia WRC zvládl těžké tratě velmi dobře a fungoval bez technických komplikací.

Během delších rychlostních zkoušek jsem byl především při druhých průjezdech kvůli velkému teplu v Řecku šetrnější k brzdové soustavě. Snažil jsem se eliminovat přehřívání brzd. Na nejdelším rychlostním testu celé soutěže docházelo k výraznému opotřebení pneumatik a s tímto faktorem se potýkaly všechny posádky. Rychlostní testy jsem jel s vědomím extrémní zátěže pro pneumatiky, a proto patřily naše pneumatiky v cíli rychlostních zkoušek mezi ty nejméně opotřebované a poškozené.

Na zítřejší etapu se nesmírně těším, neboť máme soutěž velmi dobře rozjetou a podařilo se nám nalézt pro Akropolis rallye nejenom vhodné nastavení vozu Škoda Fabia WRC, ale i velmi dobrý rytmus,” řekl pilot Jan Kopecký.

Akropolis rallye bude zakončena diváckou rychlostní zkouškou v areálu dostihového závodiště Markopoulo Mesoganias, který byl vybudován pro Olympijské hry v Aténách v roce 2004. Start poslední rychlostní zkoušky je naplánován půl druhé odpoledne.


www.CzechRallyTeam.com


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D3 - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose