www.car.cz
 

Monteiro a Muller ve francouzském Pau při WTCC na stupních vítězů
     4.6.2007 19:55 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2007

 

  • Monteiro získal během třetího víkendu ve WTCC dvakrát místo na stupních vítězů
  • Muller v prvním závodě na druhém místě

 

Již ve třetím podniku, který Tiago Monteiro absolvoval v šampionátu FIA World Touring Car Championship v barvách týmu SEAT, vystoupil tento nadějný závodník na stupně vítězů a to hned v obou závodech, když dojel dvakrát třetí.

 

Další jezdec SEATu, Yvan Muller, dojel v prvním závodě na druhém místě, což znamená, že SEAT obsadil o uplynulém víkendu ve francouzském Pau tři z šesti možných stupňů vítězů. Bodoval však také Jordi Gené, který skončil na osmém (první závod) a pátém místě (druhý závod).

 

Jak Yvan Muller předvídal po kvalifikaci, předjíždění na městském okruhu v Pau bylo zcela nemožné, a tak jeho reálná šance na vítězství skončila ve chvíli, kdy jej v první zatáčce po startu předstihl Alan Menu. Zbývajících 19 kol absolvovali Muller a Tiago Monteiro na druhém a třetím místě startovního pole a získali tak pro SEAT Sport dva ze tří stupňů vítězů v prvním závodě. Jordi Gené si odvezl body za osmé místo, které jej současně poslalo na pole position ve druhém závodě.

 

Michel Jourdain Jr. také předvídal, že jeho nízké pořadí na startu bude základní překážkou k dobrému výsledku v závodě a ačkoli se vyhnul nepříjemné kolizi, která potkala startovní pole v prvním kole, skončil až na 12. místě.

 

I když měl Jordi Gené nejlepší startovní pozici ve druhém závodě, byl krátce po startu předjet vozy BMW Augusta Farfuse Jr. a Andyho Priaulxe. Tři kola vodil startovní pole safety car, ale potom v 10. kole strčil do Jordiho SEATu Felix Porteiro na BMW a Španěl se propadl na 5. pozici. Tiago Monteiro zdědil třetí místo Geného a obhájil ji před útoky Roberta Huffa na Chevroletu až do cíle.

 

Yvan Muller skončil šestý, hned za Geném. Gabriele Tarquini neměl šanci bojovat o bodovaná místa kvůli penalizaci z Valencie, což znamenalo, že do prvního závodu v Pau startoval z 19. místa na roštu a ve druhém obsadil v cíli 12. místo.

 

Tiago Monteiro (SEAT León startovní číslo 18) po závodě řekl: “Jsem nadšený! Hlavním důvodem pro to, že jsem byl dvakrát na ´bedně´, je skutečnost, že jsem naprosto spokojený s autem a můžu jej přivést na limit. Celý tým věnuje všem detailům vozu mimořádnou pozornost a dává mi tak pokaždé skvělý stroj k závodění. Nemohl jsem asi čekat více než dvě umístění na stupních vítězů během třetího víkendu ve WTCC.”

 

 

2007 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 8 závodech

 

Pořadí značek

 

1. BMW               106 bodů

2. SEAT                   86 bodů

3. Chevrolet              72 body

4. Alfa Romeo             41 bod

 

Pořadí jezdců

 

1. Andy Priaulx (BMW)          42 body

2. Augusto Farfus (BMW)   40 bodů

3. Jorg Muller (BMW)     31 bod

4. Yvan Muller (SEAT)          28 bodů

5. Nicola Larini (Chevrolet)   25 bodů

7. Gabriele Tarquini (SEAT)    21 bod

9. Tiago Monteiro (SEAT)  17 bodů

12. Jordi Gené (SEAT)                 13 bodů

 

Příští závody

Další zastávkou šampionátu WTCC budou závody na brněnském Masarykově okruhu  16. a 17. června 2007.

 

Světový šampionát cestovních vozů WTCC je spolu se seriálem F1 a rallyovým mistrovstvím WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice.

http://media.seat.com/en/seatsport.html

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MMČR Rallycross Sosnová 27.5.2007 Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose