www.car.cz
 

Méně je někdy více. Jandík v Blavě spokojen i bez medaile
     6.6.2007 21:58 - tisková zpráva


ŠKODA RALLY Bratislava

Miroslav Jandík nebyl se svým výkonem na druhé soutěži slovenského šampionátu v Bratislavě spokojen, přesto ho spolehlivá jízda vynesla na čtvrtou příčku celkové klasifikace. I když zůstal opět bez medaile, v průběžné tabulce mistrovství postoupil na výtečnou stříbrnou příčku. Zvítězil znovu Václav Pech a oba jezdci týmu Matador Motorsport tak dominují celkovému pořadí mezinárodního seriálu.

 

Po úvodní Rallye Matador Tatry v Púchově, kde se hodnotily obě etapy zvlášť, pokračovalo slovenské mistrovství prestižní soutěží v metropoli Bratislavě. Na startu se sešly necelé čtyři desítky posádek, nechyběl však nikdo z favoritů na nejvyšší příčky. S číslem 5 vyrazila na trať i zlínská posádka Miroslav Jandík – Radim Chrastecký s Mitsubishi Lancer Evo 9. Jejich největším handicapem bylo nedostatek ostrých kilometrů naježděných s novým vozem. Na rozdíl od svých soupeřů se Jandík letos zúčastnil teprve druhé soutěže.

 

Pořadatelé připravili startujícím krátké, ale pestré menu okořeněné nestálým počasím. V nabídce byly dvě městské zkoušky na dvouproudové silnici a v areálu výstaviště Incheba, náročný lesní úsek, úzké protahováky mezi vinicemi i známá trať závodu do vrchu Baba u Pezinku. Rozhodujícím faktorem úspěchu byla volba pneumatik, protože po oba dny bylo zataženo, místy pršelo a silnice byly velmi kluzké. Zlínská posádka Jandík – Chrastecký hájí druhým rokem červenobílé barvy slovenského výrobce pneumatik Matador a také tentokrát byla s jeho výrobky velmi spokojena.

 

První etapa ukázala přednosti a slabiny jednotlivých jezdců. Jednatřicetiletý jezdec dokázal držet krok s nejlepšími na technické třetí vložce ve vinicích na okraji Pezinku, kde obsadil při obou průjezdech slibnou bronzovou příčku. Na rozbité lesní zkoušce Krkavec se však projevil nedostatek jistoty a jeho časy byly slabší. Po sobotním dnu se tak musel spokojit se šestou příčkou, když ztrácel na vedoucího Pecha přes 1 minutu.

 

V neděli se zkouška ve vinicích nejela, Jandíkovi se však dařilo zajíždět rychlé časy na trati závodu do vrchu. I když pršelo a povrch nebezpečně klouzal, na rozdíl od řady soupeřů se dokázal vyvarovat chyb a postoupil o dvě příčky vpřed. Nepopulární „bramborová medaile“ je mu v posledních letech zřejmě souzena.

 

„S konečným výsledkem můžeme být spokojeni. Auto i pneumatiky fungovaly bez problémů, volba obutí nám v proměnlivém počasí vycházela. Bohužel jsme se nedokázali dostat do tempa a s našim výkonem moc spokojeni nejsme. Evidentně nám letos chybí víc odjetých kilometrů. Největší ztrátu jsme nasbírali na zkoušce Krkavec, která se jela celkem čtyřikrát. To nás připravilo o možnost bojovat o lepší umístění. Na ostatních testech se nám dařilo mnohem lépe.“

 

Bratislavská Škoda Rally uzavřela první polovinu slovenské sezony. Pohled do průběžného hodnocení šampionátu je pro Miroslava Jandíka velmi příjemný. Díky pravidelné sbírání bodů si drží skvělou stříbrnou pozici a šance na konečnou medaili jsou zcela reálné. Další soutěží ve slovenském kalendáři je Rally Rožňava, která začíná přesně za měsíc.

 

ŠKODA RALLY
1. Pech - Uhel (CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:02:46.0 (1. N4)
2. Grzyb - Hundla (PL - Suzuki Swift S1600) + 43,8
3. Gavlák - Hůlka (SK/CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) + 52.4  
4. Jandik - Chrastecký (CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) + 1:32.1
5. Běhálek - Černohorský (CZ - Subaru Impreza Sti) + 1:47.8 

Stav mistrovství Slovenska:

1. Pech 90, 2. Jandík 51, 3. Kuzaj 50, 4. Grzyb a Drotár 47


 
 
Fotogalerie:   Michal Dolák v Zolderu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose