www.car.cz
 

Šenkýř Motorsport v Mostě nedokončil po havárii
     13.6.2007 13:25 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport nedokončil po havárii tříhodinovku v Mostě

 

Po dvou úspěšných vystoupeních na vrchařských závodech v Ústí nad Orlicí a na Ecce homo ve Šternberku se tým Matador Motorsport přesunul do Mostu na další podnik MMČR v závodech na okruzích. Tříhodinovku - hlavní závod víkendu však ani jeden z vozů týmu Roberta Šenkýře nedokončil.

 

Posádka Šenkýř, Fried startovala do závodu po zajetí osmého absolutního kvalifikačního času ze čtvrté řady jako první z vozů třídy do 3500ccm, její účinkování však nemělo dlouhého trvání. V osmém kole závodu Marek Fried přejížděl první soupeře  o celé kolo, jeden z nich však Marka neviděl a vrazil do něj. Následky havárie znamenaly okamžité odstoupení ze závodu, finanční škody jsou také celkem vysoké.

 

Jeden z pilotů Alfy Romeo týmu Racing Hardware měl práci sám ze sebou a nedíval se do zrcátek. Byl o kolo zpět a při předjížděcím manévru mě nesmyslně zavřel. Náraz přímo na kolo způsobil velké škody, po třech jsem ještě dojel do boxu, ale tím pro nás závod skončil,“ komentoval situaci Marek Fried.

 

Ani druhý vůz týmu s Petrem Vencálkem a Petrem Líbalem za volantem závod nedokončil. Přibližně po hodině závodu se z auta začalo ozývat bouchání v oblasti kardanu a Petr Vencálek raději vůz odstavil v boxech.

 

Ze zadní nápravy se nám vytrhlo pouzdro uložení diferentiálu, což znamenalo samozřejmě stop dalšímu účinkování v závodě. Mohlo se jednat o následek kolize tohoto vozu při pátečním tréninku, kdy do našeho auta ve velké rychlosti vrazilo uvolněné kolo jednoho z vozů týmu pana Matějovského, dodal po závodě šéf týmu.Robert Šenkýř.

 

Po výměně zadní nápravy se Marek Fried postavil na start nedělního sprintu na 13 kol, kde si bez potíží dojel pro prvenství ve třídě do 3500ccm a 11.místo absolutně. Robert Šenkýř se nedělního sprintu nezúčastnil, jeho BMW M3 GTR bylo po sobotní kolizi na místě neopravitelné.

 

Příští víkend nás čeká  další závod MMČR v závodech do vrchu v Brně – Kohoutovicích  (23.-24.6.2007). Náš tým zde budou opět reprezentovat Petr Líbal na BMW M3 ve skupině A, Marek Fried s BMW M3 GTR ve skupině E1 a Zdeněk Sekyrka na Škodě 130RS mezi historickými vozy.

 

 

Tisková zpráva Matador Motorsport Teamu

 

 www.senkyr.cz

 


 
 
Fotogalerie:   DTM ovládla znovu Most

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose