www.car.cz
 

Octavie se opět o víkendu představí v prestižní společnosti WTCC
     13.6.2007 13:45 - tisková zpráva


Ke druhému dílu jedenáctého ročníku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu se aktéři prestižního poháru tento týden stěhují do Brna. Na Masarykově okruhu se bude v sobotu a v neděli konat třetí a čtvrtý závod z letošních deseti naplánovaných.

 

Snahou majitelů a organizátorů poháru je prezentovat se ve společnosti významných podniků. Taková publicita je logicky ještě prestižnější. Tentokrát tedy české Octavie uvidí desetitisíce fanoušků, kteří se do Brna sjedou ke sledování českého podniku Světového šampionátu cestovních vozů.

 

Od prvního dvojzávodu v Mostě uběhl skoro přesně měsíc a jezdci jsou vesměs velice zdravě namotivovaní. Rozhodně se nedá říci, že by se v mezidobí nudili. Například Erik Janiš stihl odmaturovat a také závodit v supersilném sportovním autě v šampionátu FIA GT3 i v domácím okruhovém mistrovství. V něm mimochodem v posledních dnech v Mostě startovali také Ivan Urban, Michael Vorba a Michal Matějovský. Laura Hájková, Jan Dostál a Aleš Jirásek zase byli před dvěma týdny k vidění na okruhu v Sosnové, kde si tříbili jezdecký styl na motokárách.

 

Nyní se ale zase začínají roztáčet pohárová rychlá kola. Vzhledem k tomu, že při světových podnicích je nutné organizaci víkendu přizpůsobit nosným závodům, rozvržení tréninků a ostrých jízd octavií bude opět poněkud odlišné. Tréninky se odehrají v pátek, v sobotu se pojede první a v neděli druhý závod.

 

Aktuální časový harmonogram brněnského podniku mluví o tom, že pohárové speciály z Mladé Boleslavi vyrazí poprvé na trať Masarykova okruhu už v pátek dopoledne v 10,30, kdy startuje volný trénink vypsaný na 45 minut. Ve 13,00 jezdci vyrazí do stejně dlouho trvající oficiální kvalifikace a deset nejrychlejších pak v pátek v 16,30 změří své síly v Super Pole.

 

Sobotní první závod je naplánován na 13 hodin a 35 minut a pojede se na dvanáct kol Masarykova okruhu, který mimochodem měří skoro pět a půl kilometru.

 

Nedělní druhá dvanáctikolová jízda Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu je naplánována do strategické mezery mezi hlavními závody WTCC a startuje ve 13 hodin a 5 minut.

 

(11.6. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:    Speedcars Challenge Weekend 2007 - MMČR D3 a D4 - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose