www.car.cz
 

Roman Kresta patří k největším favoritům Rally Bohemia
     14.6.2007 00:54 - tisková zpráva


Letos potřetí se na domácí soutěži objeví jedenatřicetiletý Roman Kresta. Po nedokončené Šumavě a vítězství v Českém Krumlově odstartuje v barvách MOGUL RALLY TEAMU na 34. ročníku populární Bohemia rally.

Do boje o celkové prvenství vyrazí s produkčním vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, jehož vizáž byla opět výrazně pozměněna.

„Pojedeme s identickým vozem jako v Českém Krumlově, který jsme považovali především jako test před nadcházející Rally Bohemia. Po seznamovacích jízdách musím uznat, že změna tratí neubrala bohemce nic z jejího tradičního charakteru. Téměř všechny erzety jsou nové a zkušenosti z minulých ročníků nebudou mít velký význam. O to víc bude soutěž zajímavá.

Rychlostní zkoušky se mně opravdu líbí, jsou dlouhé, úzké, technicky náročné a překvapil mě poměrně kvalitní povrch. Bezesporu nejzajímavější bude více než čtyřicetikilometrová erzeta Bítouchov – Železný Brod. Svojí délkou je v našich poměrech ojedinělá a mimo jiné prověří technickou i fyzickou přípravu jezdců. Také pro pneumatiky to bude extrémní zátěž.

Velkou roli může sehrát jejich správná volba a především to, jak kdo s nimi dokáže hospodařit. Pořadatelé zařadili nejdelší rychlostní zkoušku až na konec soutěže, a tak bude více než jinde platit fakt, že až do cíle nemá nikdo nic jistého,“ hodnotil po seznamovacích jízdách Roman Kresta.

Letošní ročník Rally Bohemia je rozdělen dvou etap a dvanácti testů s celkovou délkou 250 kilometrů. Soutěž odstartuje v pátek 15.6.2007 Superrychlostní zkouškou v Sosnové.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye , foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose