www.car.cz
 

FIA WTCC: Priaulx jede do Brna s malým náskokem
     14.6.2007 18:39 - Vladimír Rožánek


Ve startovní listině brněnského závodu nalezneme mnoho známých jmen, ať již to jsou bývalí piloti F1, Cart nebo ostřílení borci ze závodů cestovních vozů BTCC, či DTM.V Brně například uvidíme Nicolu Lariniho a Alessandro Zanardiho, kteří mají zkušenosti s F1 a Zanardi jezdil i za oceánem. Značka Chevrolet sází na velmi zkušeného pilota – Švýcara Alaina Menu, který již nějakou sezónu v cestovních vozech absolvoval v BTCC, ale i ETCC. K velmi zkušeným závodníkům však patří i Gabriele Tarquini z Itálie, James Thompson z Anglie, který zvítězil dvakrát ve Valencii, nebo Yvan Muller z Francie a zapomenout nesmíme na Jörga Müllera z Německa.

 

Brněnskou trať mají piloti celkem oblíbenou, a tak se očekává mohutný boj o přední pozice na startu již v trénincích. Na brněnském závodě FIA WTCC si odbude svou premiéru německý pilot Philip Geipel, který odstartuje na Toyotě Corole T-Sport. Pro jednadvacetiletého jezdce to bude dobrá zkušenost. V poli pak můžeme objevit i ruské piloty Zelenova a Šapovalova, kteří jezdí s vozy BMW 320.

 

V celkové klasifikaci letošního ročníku FIA WTCC vede prozatím Andy Priaulx z Anglie na BMW 320si, za ním s dvoubodovým odstupem číhá Augusto Farfus junior, který startoval v Brně již s F3000. Bronzový stupínek patří Jörgu Müllerovi z Německa, který patří mezi velmi zkušené jezdce. Nicola Larini s Chevroletem je až pátý.

Nejlepší jezdec s Alfou Romeo – Angličan James Thompson, dvojnásobný vítěz z Valencie, si zatím vyjezdil šesté místo.

 

V klasifikaci značek je zatím vývoj vyrovnaný a jen BMW se 106 body má zatím mírný náskok.

 

Pořadí FIA WTCC před Brnem:

 

A.Priaulx (GB) BMW 320si – 42 bodů

A.Farfus Jun. (BRA) BMW 320si – 40

Jörg Müller (D) BMW 320si – 31

Yvan Muller (F) Seat Leon – 28

N.Larini (I) Chevrolet Lacetti – 25

 

Klasifikace značek:

 

BMW 106

Seat 86

Chevrolet 72

Alfa Romeo 41

 

Při víkendu WTCC uvidíme i závody ČP Škoda Octávia Cup, Sports Car Challenge a závod AvD na 100mil pro vozy GT a prototypy.

 

Text: Vláďa Rožánek

Foto: FIA WTCC 2007

 

 


 
 
Fotogalerie:   Trabanty z Mostu © VR

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose