www.car.cz
 

Jan Jelínek v Tišnově stříbrný ( a zlatý v N) a už se dotáhl na vedoucí trojici
     15.6.2007 08:09 - tisková zpráva


Jelínek vytěžil stříbro i v Tišnově

Po prvním letošním úspěchu na Thermica Rally Lužické Hory, kde posádka Pospa Rallye Teamu Jelínek–Kotěna vybojovala stříbro v absolutní klasifikaci MČR, se jí dařilo i na jihomoravské půdě v Tišnově. I zde tito jezdci zaostali v hodnocení mistrovství sprintrallye pouze za výkonnějším vozem WRC Karla Trněného a připsali si další cenné body do tabulky.  


Jelínek s Kotěnou vstoupili do soutěže opatrněji, první ostré kilometry totiž absolvovali na spíše neoblíbené RZ Tišnovská. „Přiznávám se, že na této rychlostní zkoušce v jakékoliv obměně se mi nikdy nijak nedařilo. A stejně tomu bylo i tentokrát, konkurence nám tu ujížděla,“ svěřil se Jelínek, který ale nakonec po první sekci ztrácel na vedoucího muže skupiny N Zdeňka Vlčka necelou sekundu. Vlček se sice díky své národní prioritě do klasifikace MČR Sprintrally nepočítá, jeho skalp a vítězství ve skupině se ovšem těžko odmítají.

Udržovali jsme stále stejné tempo a nijak moc nedivočili, ale Zdeněk byl zkrátka rychlejší. Hlavně jsme si museli hlídat záda a byli jsme spokojení, že nakonec jsme ostatním konkurentům v šampionátu dokázali ujet,“  zhodnotil zlínský pilot, který své snažení dotáhnul do úspěšného konce.

Vyrovnaný výkon v Tišnově znamenal druhou příčku v hodnocení sprintrallye. Ještě důležitějších bylo 24 bodů, které si Jelínek připsal do hodnocení šampionátu, kde se již dotáhnul na vedoucí trojici pilotů a s minimální ztrátou okupuje čtvrté místo. „Sprinty se staly naší jednoznačnou prioritou. Oželeli jsme účast na Rally Bohemia a budeme se soustředit hlavně na domácí Rallysprint Kopná, kde se pokusíme o minimálně stejně dobrý výsledek,“ naznačil Jelínek.


      
             tisková zpráva
  -Vicky- Media Productions 


 
 
Fotogalerie:   III. Eurostroj Rally Tišnov, foto A. Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose