www.car.cz
 

Dva vozy OffROADSPORT CZ týmu závodily v maďarském šampionátu.
     18.6.2007 11:38 - tisková zpráva


Snížení náskoku

Dva vozy OffROADSPORT CZ týmu se zúčastnily dalšího závodu maďarského šampionátu. Posádky Zapletal – Janáček a Procházka – Nemajer zvládly závod Autoport 4x4 Kupa 2007 a připsaly si tak další body do seriálu.

Hned od prologu bylo jasné, že se situace v Maďarsku nemění. Sándor Kis je letos nepolapitelný a tak se soupeři mohou na jeho tovární Nissan Navara (Autoport EVO4) dívat jen zezadu. O druhé místo se prakticky od prvního závodu perou náš Mirek Zapletal s Isztvánem Gálem.

V prvních dvou závodech to vyšlo Gálovi na jeho speciálu G-Baba Proto EVO 5.0, ale v dalších dvou měl více štěstí náš tým. Právě zde nedaleko města Kalocsa sváděli skvělý souboj, kdy se tahali o vteřinky. Nakonec se v neděli podařilo Zapletalovi dostat před Gála o více jak čtyři minuty. Nutno dodat, že ten se potýkal s technickými problémy se servem řízení.

Ale vyhráno ještě nebylo, neboť v poslední RZ se ozvala z Mitsubishi Pajera Di-D rána a posádka se modlila, aby vůz dostala do 15km vzdáleného cíle. To se naštěstí povedlo a přestože v rozvodovce byla díra jak do vrat, vůz se podařilo dostat do parc fermé včas a vlastní silou. Kis vyhrál s náskokem více jak osmi minut a vyhrál ve všech devíti měřených RZ. !


 Druhý Zapletal se dostal již nadohled Gálovi a v celkovém pořadí je za ním třetí již jen o čtři body. Suveréně pak vede Mirek Zapletal třídu T1 diesel. Petr Procházka dojel na osmém místě, poté co poprvé jel s novým spolujezdcem Vladimírem Nemajerem. Ten si rychle zvykl na novou roli a uvidíme, jak si posádka povede v následujícím závodě Baja Eurocarpatica, který se zanednouho pojede v Rumunsku nedaleko města Baju Mare. Tam by se měl objevit i třetí vůz týmu za volantem se Zdeňkem Pořízkem.

Ihned po závodech byl speciál odvezen na Brněnské Výstaviště, kde byl k prohlédnutí na stánku Světa Motorů. Navíc druhý z vozů byl v pátek připraven v Milovicích pro vítěze rallye Dakar 2007 – Stéphane Peterhansela, který navštívil nakrátko Českou republiku a při té příležitosti svezl vybrané novináře naším speciálem.

Jak mu to šlo a jak mu sedl náš speciál můžete vidět po neděli na ČT Sport 4 v pořadu Svět Motorů. Více informací o týmu a fotogalerii nejen z aktuálního Autoport 4x4 Kupa najdete na stránkách www.offroadsport.cz.


 
 
Fotogalerie:   ISR Racing a Max Goetz při WTCC 2007 v Brně od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose