www.car.cz
 

Václav Nimč s MB DTM v Maďarsku vytěžil zónové zlato
     19.6.2007 13:07 - tisková zpráva


Dalším podnikem pokračoval o víkendu 16. až 17. června na maďarském Hungaroringu šampionát středoevropské zóny v závodech na okruzích. Dvojici měřených tréninků i oběma závodům suverénně dominoval Václav Nimč s vozem Mercedes Benz CLK-DTM týmu AMG M3000 Mercedes.

Závodní víkend na známé dráze nedaleko Budapešti, která je od druhé poloviny 80. let minulého století každoročně také dějištěm jedné z velkých cen formule 1, provázelo tropické počasí: teplota vzduchu se pohybovalo okolo 32° C, teplota dráhy se šplhala ještě o něco výše. Tým AMG M3000 Mercedes dokázal vedru úspěšně vzdorovat, Václav Nimč vyhrál oba měřené tréninky, zaznamenal osobní rekord okruhu a po startu z pole position ovládl způsobem start-cíl i první mistrovskou jízdu na 14 kol.

Druhý závod, jedoucí se taktéž na 14 okruhů, musel být přibližně na půl hodiny přerušen, neboť se na trati objevil vyteklý olej. Ani to však Nimče nedokázalo rozhodit, podruhé v průběhu víkendu vystoupal na nejvyšší ze stupňů vítězů a pojistil si tak vedoucí pozici průběžného hodnocení zónového mistrovství.

Václav Nimč: „Dá se říct, že oba závody probíhaly stejně. V měřených trénincích se za mnou se ztrátou přibližně kolem osmi desítek držel Konopka se Seelenem, jenž za mnou kroužil i v první jízdě. Ve druhém závodě za mnou dojelo další „détéemko“, ale celý víkend proběhl z naší strany zcela bez problémů, což dokládá i maximální bodový zisk.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose