www.car.cz
 

Václav Pech po krásném a těsném souboji stříbrný na Bohemce
     19.6.2007 14:20 - tisková zpráva


V duchu neuvěřitelně těsného souboje o vítězství se odehrávala letošní Rallye Bohemia. Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel skončila nakonec na druhém místě, ale Václav Pech jun. byl v cíli spokojen.

Jsem opravdu rád za druhé místo, byl to nejtěžší závod, jaký jsme zatím jeli. Hned od začátku jsme se přetahovali o vteřinky s Romanem Krestou, ale nikoho ani nenapadlo, že budeme celý víkend zajíždět takřka shodné časy i na těch nejdelších rychlostkách.

Jeli jsme naplno a v každém cíli netrpělivě sledovali čas soupeře, ale situace byla taková, že jsme sami nevěřili desetinovým rozdílům, které nás na třicetikilometrových zkouškách dělili. Po prvním dnu jsme na druhém místě ztráceli pouze 3,7 s. V neděli Kresta svůj náskok lehce navýšil především na královské rychlostní zkoušce o délce 40 km, ale i tak jsme bojovali až do samotného závěru mladoboleslavské soutěže. Devatenáctisekundový rozdíl na takto dlouhé soutěži je toho důkazem.

Díky druhému místu na Bohemii jsme se již nyní stali absolutními vítězi Mistrovství Evropy Central, kterého byla Rallye Bohemia také součástí. Jsem rád, že se nám podařilo toto prvenství obhájit, a tak, jako v loňském roce, získat ceněný evropský výsledek. Navíc stále vedeme Mezinárodní mistrovství České republiky v rallye,“ říká Václav Pech jun.

Klíčová na celé Bohemii byla volba pneumatik. Tento úkol měl jako obvykle na starosti Pech sen., který v roli managera a zároveň stratéga druhy pneu vybíral a nutno podotknou, že vždy naprosto přesně. ,,To ano, ale měl jsem z toho pořádně zamotanou hlavu. Muselo se vždy obout na dvě rychlostky najednou a ty od sebe ležely většinou dost daleko a ještě na jiném kopci. Například na jedné přestalo pršet a asfalt začínal osychat, na druhé bylo mokro a pořád mrholilo.

Pokud by se přijelo na 30-ti kilometrovou vložku na mokrých pneu a byla suchá, tak po5-8 km by z nich nic nezbylo a ztráta by byla obrovská. Pokud by se přijelo na suchých a vložka byla mokrá nebo na ni ještě pršelo, nemuselo by se závodní auto do cíle vůbec dostat. Vše bylo ztížené tím, že servis od rychlostek ležel dalších 25km a muselo se obouvat na 2 až 3 hodiny dopředu. Jsem rád že se mi vždy podařilo trefit správné obutí, ale ty nervy bych nikomu nepřál,“ říká Václav Pech sen. s úsměvem.

Václav Pech jun., který jede s pneumatikovou podporou púchovského Matadoru, absolvoval celou soutěž na jejich pneumatikách, které používá již druhým rokem a byl s nimi opět spokojen. „Z tohoto pohledu šlo na ,,Bohemce“ vlastně o souboj mezi pneu Matador a Michelin, když na „michelinkách“ jela většina jezdců z přední části startovního pole. Myslím, že naše druhé místo a náš těsný souboj o vítězství, je jasným důkazem toho, že společnost Matador v současné době produkuje sportovní pneumatiky srovnatelné se světovou konkurencí.

Velkou zásluhu na úspěchu mají i mechanici z Charouz Racing Systému v čele s Ivanem Matouškem, kteří nám opět velmi pečlivě připravili naše soutěžní mitsubishi a přispěli tak k dosaženému výsledku,“ řekl ještě Václav Pech jun.

Dalším startem posádky bude následují mistrovský podnik, který se jede v polovině července v Třebíči.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 18.6.2007

 

Konečné výsledky Rallye Bohemia 2007

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Kresta-Gross

Pech-Uhel

Prokop-Tománek

Štajf-Černoch

Tarabus-Trunkát

Peták-Benešová

Gavlák-Hůlka

Hozák-Hršel

Votava-Chvojková

Trojan-Řihák

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO IX

Citroën C2 S1600

Subaru Impreza Sti

Suzuki Ignis S1600

Renault Clio S1600

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO IX

2h30'31"

+19"

+2'17"

+4'56"

+5'48"

+5'48"

+5'57"

+6'21"

+7'13"

+7'32"


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose