www.car.cz
 

WTCC: Na vítězství Porteira zíralo 52tis. diváků
     20.6.2007 17:43 - Vladimír Rožánek


V Brně se o víkendu, znovu po roce, přihlásili piloti světového mistrovství cestovních vozů FIA WTCC, které bylo doplněno zajímavými česko-rakouskými sériemi.

 

Kvalifikace patřila především letošnímu nováčkovi v závodech cestovních vozů, Porteirovi ze Španělska.

Ten byl z pole positions, které ho čekalo v nedělním závodě, velmi potěšen. Jeho kolegové z vozů BMW si spletli jízdu pod žlutými vlajkami a posouvali se v pořadí dozadu.

 

Během první nedělní jízdy došlo k incidentu, po kterém zůstal vedoucí muž FIA WTCC Andy Priaulx z Anglie se svým BMW mimo hru, když ho nekompromisně zezadu sestřelil výborně startující soukromník - Belgičan Corthals na Seatu Leon. Druhý střet obstarali nováček Roda a zkušený Tom Coronel a ke slovu se dostal i Safety car. Pak už k haváriím nedocházelo a situace se uklidnila. Pro Porteira to byly letošní první stupně vítězů a čtyři vozy BMW ukazovaly všem ostatním záda. Nejlepší jezdec s Alfou Romeo – Ital Nicola Larini si dojel pro šesté místo a pole positions si za osmé místo vysloužil Alain Menu ze Švýcarska se Chevroletem, když se prvních osm míst na startu druhého závodu otáčí v pořadí.

 

Druhý závod rozjel Menu na Chevroletu, ale Zanardi tak dlouho tlačil na pilu, až při jednom z pokusů o předjetí Chevrolet trefil a sám se odporoučel s poničeným kolem do boxů, kde si za manévr vysloužil i penalizaci a o stupních vítězů si mohl maximálně tak nechat zdát. Pro Švýcara závod definitivně skončil. Před nerozvážného Tarquiniho s Alfou se provlíkli J.Müller s Farfusem a značka BMW tak měla opět body jisté. Třetím místem opět velmi dobře zajel Porteiro a z brněnského závodu přivezl hodně cenných bodů do seriálu WTCC.

 

Andy Priaulx si sice po srážce v prvním závodě moc bodů neodvezl, nicméně i dva body za sedmé místo z druhého závodu mu stačí na celkové třetí místo ve FIA WTCC. Nyní vede Farfus junior, před J.Müllerem a vyrovnané boje budou nyní pokračovat v Portugalsku. Nováček Roda nezabodoval a dvěma posledními místy napodobil jeho předchůdce.

 

Výsledky FIA WTCC Brno:

 

  1. jízda:

 

F.Porteiro (E) BMW 320si

J.Müller (D) BWM 320si

A.Zanardi (I) BMW 320si

A.Farfus (BRA) BMW 320si

N.Larini (I) Chevrolet Lacetti

Y.Muller (F) Seat Leon

 

  1. jízda

 

J.Müller (D) BWM 320si

A.Farfus (BRA) BMW 320si

F.Porteiro (E) BMW 320si

G.Tarquini (I) Seat Leon

J.Thompson (GB) Alfa Romeo 156

N.Larini (I) Chevrolet Lacetti

 

Text a foto: Vláďa Rožánek

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose