www.car.cz
 

Šlehoferův vítězný návrat za volant hondy na Bohemii
     20.6.2007 21:12 - tisková zpráva


Vynikajícího výsledku dosáhla na dlouhých a mimořádně technických rychlostních zkouškách Rally Bohemia západočeská posádka Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart. Při svém první startu na této soutěži zvítězili ve třídě N2.

 

 

Zatímco před týdnem na sprintu v Tišnově se kdyňští mladíci premiérově představili s Fiatem Punto S1600, na jednu z nejprestižnějších českých soutěží, Rally Bohemia, se vrátili k osvědčenému vozu Honda Civic VTI týmu Sparrow.

 

„Už seznamovací jízdy naznačily, že nás čeká velmi náročná soutěž. Ve středu byly dost hektické. Čtyři erzety se najížděly až do večerních hodin. Naopak ve čtvrtek se trénoval jen Návarov a celé odpoledne nebylo co dělat. Možná se tréninky daly rozvrhnout optimálněji. Rozhodně nás však tratě Bohemky zaujaly svoji náročností a techničností,“ hodnotí Honza se Zbyňkem seznámení s tratí.

 

V pátek čekala na soutěžící tradiční superspeciálka na okruhu v Sosnové. Posádka hondy se startovním číslem 45 zde zajela ve třídě N2 nejrychlejší čas.

„Na Sosnovou jsem se hrozně těšil. Mám na ní spoustu krásných vzpomínek z motokár. Chtěl jsem si jí pořádně užít a zároveň co nejvíce potrápit soupeře ve třídě, což se nám podařilo,“ pochvaluje si Honza návrat na stará známá místa.

 

Také Zbyněk byl s výkonem v Sosnové velmi spokojen: „Erzety typu Sosnová má Honza rád a vždy se snaží jet rychle a zároveň pro diváky. Podařilo se mu to na jedničku.“

 

Sobota nabídla sedm velmi náročných rychlostních zkoušek, na jejichž trati se Honza se Zbyňkem po odstoupení manželů Trojanových pustili do boje o vedení. Problémy s brzdami v závěru dne však způsobily nárůst ztráty na Dunovského se Strossem na 18,3 vteřiny.

„Byla to velmi náročná etapa. Od rána nám začali ujíždět Trojanovi. Bojovali jsme o druhé místo s našimi loňskými soupeři ze sprintů, Vašíkem Dunovským a Jiříkem Strossem. Po odstoupení Trojanových jsme se dostali do hry o vítězství. Nechtěli jsme soupeřům nic darovat zadarmo a stáhli jsme ztrátu nabranou na ranních vložkách na pouhé dvě vteřiny. Na Smržovce jsme bohužel zcela přišli o brzdy a závěrečnou sobotní erzetu Šumburk museli odjet na blinkry. Stálo nás to šestnáct vteřin ztráty. V neděli nás ještě čekal velký boj a mocná stíhací jízda,“ popsal Honza jednu z nejdelších absolvovaných etap své dosavadní kariéry.

 

„Mě osobně se sobota z pohledu spolujezdce vůbec nepovedla. Stále jsem se trápil a motal. Honzovi jsem situaci moc neulehčil. Přesto jel parádně. První Smržovku jsme jeli za hranou. Takové nasazení jsem dosud nezažil,“ přiznává sebekriticky Zbyněk.

 

Neděle nabídla dvě erzety. Obě se jely dvakrát. Především čtyřicetikilometrový Návarov budil velký respekt.

„Na Návarov jsem se moc těšil. Od rána jsme do toho šli naplno a po úvodní nedělní sekci jsme už o dvě vteřiny vedli. Po druhém Chloudově jsme Vašíkovi odskočili na téměř sedm vteřin. Čekal nás však druhý Návarov, na kterém jsme jeli bez druhého rychlostního stupně. Do toho se ještě spustil déšť a klouzali jsme na slickách. Příliš jsem nevěřil, že vedení udržíme. Nakonec se nám to podařilo o 2, 5 vteřiny. Vítězství si strašně moc vážím. Bylo to otevřené až do konce a muselo se jet do posledního metru.

 

Děkuji Vašíkovi a Jiříkovi za krásný souboj, protože takové závody se nezapomínají. Dále děkuji panu Hrabcovi a celému týmu Sparrow za super přípravu auta, Rally Sport Promotion a všem fandům za podporu u trati, Jirkovi Hladíkovi za informace o průběhu soutěže, Zbyňdovi za diktát, protože i přes zaváhání má na výsledku obrovský podíl a hnal mě dopředu a děkuji také své rodině za skvělé zázemí,“ jmenuje Honza ty, kteří mu dopomohli k dalšímu velkému úspěchu jeho kariéry.

 

„Já musím před Honzou smeknout za jeho nedělní výkon. Byla paráda, co předvedl bez dvojky za mokra při druhém průjezdu Návarova. Je to velký bojovník a za vyhraný souboj mu patří mé velké díky. Děkuji také celému Sparrow týmu a manželce Ilonce se synem Tadíkem za posledních čtrnáct dnů. Poděkování míří rovněž do Strakonic a všem fandům u trati, kteří nás hnali dopředu. Byli jste vidět. Díky,“ zakončil povídání spokojený Zbyněk.

 

Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz

 

Tisková zpráva posádky Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart

 


 
 
Fotogalerie:   Světové cesťáky z Brna VR

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose