www.car.cz
 

IPS: Savoldi a Pavlík na Lucchini AR získali v Mugellu maximum bodů, ALE ..
     20.6.2007 21:39 - tisková zpráva


IPS: Savoldi a Pavlík na Lucchini AR získali v Mugellu maximum bodů ve třídě SR2, ale měli na víc. 

 

Italsko-český tým MP prototipi corse, konkrétně jeho jezdci Mirco Savoldi a Michal Pavlík na voze Lucchini – Alfa Romeo, skončili v dalším závodě Italian Prototype Serie (IPS), který se konal o minulém víkendu na okruhu v Mugellu nedaleko Florencie, v celkovém hodnocení na 4. místě, přičemž si připsali maximum bodů ve třídě SR2.

 

 O lepší umístění se tým připravil chybou, která se projevila nedostatkem benzínu ve voze těsně před střídáním jezdců. Díky své velké zkušenosti dokázal Mirco Savoldi tuto skutečnost identifikovat včas a to těsně po nájezdu do svého posledního kola v situaci, kdy byl s přesvědčivým náskokem v absolutním vedení. Následně bravurně zvládl absolvovat více než pětikilometrový členitý okruh v pomalém tempu s vozem poháněným pouze „benzínovými výpary“. Časová ztráta, která vznikla při této situaci byla bohužel násobná vůči té, jenž později v cíli chyběla k absolutnímu vítězství.

 

Dalším plánovaným pokračováním IPS měl být 1.7. závod v chorvatské Rijece, avšak tento byl v minulých dnech z rozhodnutí promotéra přeložen na 30.9. do italského Varana, takže IPS pokračuje až 22.7. na přímořském okruhu v Misano Adriatico.

 

Tým MP prototipi corse se díky již zmíněné anulaci závodu v Rijece zúčastní náhradního programu, jímž bude 30.6. – 1.7. dvojzávod INTERSERIE na německém okruhu Lausitzring. 

 

 

 

Tisková informace IPS 2007 _2

 

V Brně 21 června 2007

 


 
 
Fotogalerie:   Prototypy z brněnského SCC

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose