www.car.cz
 

Vaňáč slavil na Bohemii letošní premiérové vítězství a stáhl náskok Rady
     21.6.2007 07:46 - tisková zpráva


To, co se nepovedlo při předchozích třech dílech GA MMČR, si Jan Vaňáč s Miloslavem Talaváňou vyzkoušeli na nejobtížnější soutěži sezony. Na Rally Bohemia slavili poprvé zisk maximálního počtu bodů do mistrovské tabulky.

 

Cesta Jana Vaňáče k premiérovému vítězství v klasifikaci třídy N3 nebyla jednoduchá. Na začátku soutěže se musel sklonit před svými soupeři se silnými Hondami Civic Type-R. „Že bude Křížek rychlejší, nám bylo jasné už před soutěží a i od domácího Vágnera se dal čekat dobrý výkon. Důležité bylo neudělat chybu a snažit se postupně zrychlovat,“ poodhalil taktiku Středočech. Kondice motoru jeho Peugeotu 206 RC ale opět nestačila.

 

 „Stále jsme se nezbavili záhadné poruchy, která nás sužuje už delší dobu. Motor zkrátka místy vadne bez zjevné příčiny. Tu neodhalil ani zkušený motorář,“ postesknul si jezdec. Po první delší rychlostní zkoušce tak pro něj nebyl pohled do výsledků nijak příjemný, ve třídě mu patřila až čtvrtá příčka. Už RZ4 ale znamenala zásadní změnu pořadí.

 

Vágner skončil mimo trať, Radu zradila převodovka, a tak si Vaňáč připsal skalp Petra Křížka. Na druhém průjezdu osmadvacetikilometrové Smržovky pak Křížek opustil trať a Vaňáč byl rázem suverénně v čele třídy bez jakéhokoliv soupeře.

 

„Jízda o samotě není ideální, ale soupeřů bylo dost. Při porovnání s auty v jiných třídách, se kterými běžně závodíme, bylo vidět, že nejlepší časy jsme zajížděli až odpoledne. Navíc nám druhý den nezačal vůbec dobře, když jsme hned v úvodu Návarova dostali defekt. Výměna levé přední pneumatiky nám trvala mnoho času, který nás stál asi i prvenství v malých enkách. Bohemia byla velmi náročná a i můj výkon byl jako na houpačce. Některé RZ jsem dokázal zajet slušně, na jiných jsem se spíše trápil a k pohodě nepřispěly ani neustálé technické problémy s vozem,“ zhodnotil soutěž Jan Vaňáč.

 

Vítězstvím se už dostal na dostřel i vedoucí příčce šampionátu, kterou zatím okupuje Rada se sedmibodovým náskokem. Další příležitostí ke zmenšení náskoku bude pro Vaňáče Horácká Rally v Třebíči. 

  

      

             tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions 


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose