www.car.cz
 

Osmnáctý ročník Horácké rally
     29.6.2007 14:13 - Vladimír Rožánek


V sobotu odstartují posádky do druhé etapy, pro Horáckou rally trochu nezvyklou hodinu, až o půl desáté dopoledne. Posádky tak budou mít dostatek prostoru na regeneraci svých sil po páteční noční etapě. Mezitím se však celé servisní zázemí přesune do svého nového působiště na letišti v Komárovicích. Zatím co páteční etapa byla plná změn, sobotní je jakousi třebíčskou klasikou.

První zkouška dne přivede posádky opět do blízkosti Velkého Meziříčí, se startem v Pohořílkách. Pro diváky bude určitě atraktivní průjezd obcí Bochovice, kde byl přidán průjezd obcí po místních komunikacích. Naopak zkrácena byla závěrečná část za obcí Uhřínov, kdy cíl zkoušky je pro letošní rok u křižovatky silnice na obec Baliny. 

Na druhý úsek se jezdci přesunou na jih od Třebíče na již klasickou trať mezi Slavicemi a Výčapy. Tato vložka proti loňsku dostává jen nepatrných změn, kdy byl vypuštěn šotolinový úsek ve Slavicích, takzvaná severní smyčka. Atraktivní úseky v této obci však zůstávají nezměněny, stejně jako průjezdy dalšími obcemi této erzety. Na závěr pak čeká jezdce atraktivní průjezd návsí v obci Výčapy.

Snad nejpopulárnější z tratí Horácké rally a co do své délky nejkratší v českém mistrovství je třebíčská rychlostní zkouška. Ta zůstává zcela nezměněna. Diváci se tak mohou těšit na velmi zajímavý retardér před náhonem v blízkosti nově opraveného autokempu v Poušově, který se určitě stane dočasným domovem pro návštěvníky rally a vracečkou při výjezdu na hráz rybníka Kuchyňka v blízkosti cíle zkoušky.

Pro změnu nejtechničtější rychlostní zkouškou bude čtvrtý a poslední úsek startující za železničním přejezdem u Přibyslavic. Jede se opačně jako loňského roku přes Číchov, průjezd velmi jezdecky náročným údolím končící obtížnou vracečkou nad Bransouzemi. Na okraji lesa odbočí vlevo na lesní cestu stejně jako tomu bylo před dvěma roky. Cíl však není u rybníku u Radonína, nýbrž pokračuje ještě novým lesním úsekem zpět k okresní silnici.

Posádky uvedené zkoušky projedou dvakrát, v cíli celé Horácké rally pak uvítáme zhruba o šesté hodině večerní. Pro jezdce je však důležité i datum 6.července, kdy je uzávěrka přihlášek letošní Horácké rally.

 

Miloš Morávek


 
 
Fotogalerie:   MM Racing s Corvette na Monze

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose