www.car.cz
 

Zkušený Peroni má nakročeno do týmu MP prototipi corse
     1.7.2007 17:56 - tisková zpráva


Plán italsko – českého týmu MP prototipi corse absolvovat o minulém víkendu místo odloženého závodu IPS dvojzávod Interserie na německém okruhu Lausitzring zhatila skutečnost, že její promotér neměl pro tento termín udělenou vyjímku a standardně předepsaná maximální hladina hluku v úrovni 98 dB (tolerance + 2 dB) nebyla v současné době pro žádný týmový vůz specifikace SR2 splnitelná. Z tohoto důvodu bylo pouze přijato pozvání k účasti na dalších dílech Interserie, na kterých již zmíněné hlukové maximum  nebude aktuální.

Jako velké pozitivum minulých dnů vnímá manažer Michal Pavlík skutečnost, že tým kontaktoval zkušený italský pilot Pier Giuseppe Peroni a projevil zájem o aktivní spolupráci na některých následujících akcích s důrazem na 6h ve Vallelunze.

K osobě P. G. Peroniho je potřeba uvést, že se jedná o velmi zkušeného extovárního jezdce firmy Lucchini Engineering, který absolvoval všechny ročníky Světového poháru prototypů (1998 – 2003) na voze Lucchini SR2, přičemž v posledních dvou celkově zvítězil (s Mircem Savoldim). Následně se v letech 2004 a 2005 zúčastnil několika závodů LMES s novým typem vozu Lucchini XV LMP2 – Judd, na jehož vývoji a samotném vzniku měl také rozhodující finanční podíl.

Nejbližší akcí týmu MP prototipi corse bude další pokračování Italian Prototype Serie (IPS) 21. – 22. 7. na okruhu Misano Adriatico nacházejícím se nedaleko proslulého přímořského letoviska Rimini.

 

PR

tisk. info

 


 
 
Fotogalerie:   LMES z Monzy od J.M Le Meura © DPPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose