www.car.cz
 

Supersportová Top Ten na ME v Mostě pro Ondru Ježka
     10.7.2007 07:58 - tisková zpráva


Další důležité kilometry po návratu na závodní dráhu absolvoval Ondřej Ježek na mosteckém Autodromu, kde se zúčastnil závodu Mistrovství Evropy třídy Supersport.

Velmi náročný, bezmála devadesátikilometrový závod, absolvoval v nedělním odpoledni motocyklový závodník Ondra Ježek, který v rámci tréninku před domácím závodem Mistrovství Evropy Superstock 600 nastoupil na Autodromu Most k závodu evropského šampionátu třídy supersport. Se stejným cílem jako minulý týden v Brně, tedy s cílem najezdit především hodně kilometrů a postoupit v cestě návratu do sedla závodního motocyklu, vyrazil Ondra se svým „stockovým“ strojem vstříc supersportovým speciálům. Po zdržení v úvodním kole, které zapříčinil pád jiných jezdců, se dokázal jezdec Gold Fren Teamu Erinac poprat o své místo v elitní desítce, kam se také po projetí cílem zařadil.

Nyní bude následovat krátká závodní přestávka, kterou Ondřej Ježek vyplní přípravou na blížící se domácí podnik Mistrovství Evropy Superstock 600, jenž se na Automotodromu v Brně bude konat již příští týden.

Ondra Ježek: "Kvůli tříměsíčnímu manku způsobenému mým zraněním jsme zvolili tento závod jako potřebný trénink před nadcházejícími závody ME Superstock 600. Celý víkend probíhal hladce, v každém tréninku jsem si postupně zlepšoval svoje časy na kolo. Do závodu jsem startoval z 15.místa. Po startu jsem se jen těsně vyhnul srážce Dokoupila s Pintarem. Musel jsem téměř zastavit svůj motocykl, a tak mě předjeli ostatní jezdci.

Po zdolání Jirky Brože, Itala Carniglii a Jirky Fejty jsem se dal do pronásledování Ionela Pascoty. Odjel jsem s ním téměř celý závod, ale jel velmi dobře a mně se nepodařilo na něj efektivně zaútočit. Moje Kawasaki v úpravě superstock ztrácela na Rumunův supersport především na rovinkách . S tímto víkendem jsem spokojený, na motorce se cítím čím dál lépe. Doufám že za dva týdny v Brně to bude z ase lepší."


Výsledky závodu ME Supersport - Most:

1.- Radek Rous (CZE-Yamaha)
2.- Danilo Marrancone (ITA-Yamaha)
3.- Michal Filla (CZE-Yamaha)

4.- Guglielmo Tarizzo (ITA-Honda)
5.- Václav Bittman (CZE-Honda)
....10.- Ondřej Ježek (CZE-Kawasaki)

Petr Štola
Media servis


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství Evropy motocyklů v Mostě, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose